Detingut a Alacant un depredador sexual dedicat a captar menors amb finalitats sexuals
Detingut a Alacant un depredador sexual dedicat a captar menors amb finalitats sexuals GUARDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha detingut una persona a Alacant, en col·laboració amb el FBI, acusat de formar part d'un grup criminal internacional dedicat a captar menors en internet amb finalitats sexuals, principalment xiquetes de 8 a 14 anys d'edat a les quals gravava i obligava a fer pràctiques aberrants. Fins al moment s'han identificat 80 víctimes, segons ha informat aquest dimecres la Comandància en un comunicat.

L'operació es va iniciar fa dos anys, en descobrir el FBI (Federal Bureau of Investigation) dels Estats Units l'existència de diversos grups organitzats que operaven a través d'una plataforma online de videoconferències per a aconseguir la participació de menors en activitats de tipus sexual, gravant en vídeo aquests comportaments.

Una vegada intervinguda la plataforma i descoberts els vincles amb Espanya, el FBI va traslladar aquesta informació a la Guàrdia Civil a través del grup de treball VCACITF (Violent Crimes Against Children International Task Force).

El treball conjunt realitzat durant aquests dos anys, mitjançant la vigilància activa a través del ciberpatrullatge i la utilització d'agents encoberts, ha permès la identificació i detenció d'altres 21 persones fins al moment, i es preveuen noves actuacions en diferents països.

Durant el monitoratge de la plataforma utilitzada pels investigats, es van trobar indicis que un dels seus més actius components realitzava la seua activitat des d'Espanya, el qual es feia passar per diferents menors d'edat en les seues tasques de captació. Els agents van registrar el domicili del sospitós on es va trobar abundant material pedòfil suposadament produït per l'ara detingut.

'HUNTERS I LOOPERS'

El grup del que formava part aquesta persona estava estructurat en diferents rols que, al seu torn, es divideixen en dos grups principals als quals ells mateixos van batejar amb els noms de 'Hunters' (caçadors) i 'Loopers'.

Els 'hunters' es dedicaven a captar menors en diferents xarxes socials, sobretot xiquetes de 8 a 14 anys d'edat. La seua tasca consistia en, mitjançant l'ús de perfils amb fotos d'altres menors, aconseguir atraure a les seues víctimes a la plataforma de videoconferència.

Una vegada que les menors visitaven aquest lloc arribava el torn dels 'loopers'. Els individus amb aquest rol emetien vídeos prèviament gravats d'altres menors amb la finalitat de que les seues víctimes pensaren que estaven interaccionant amb altres persones de la seua mateixa edat i no amb adults. Aquests vídeos emesos eren en uns casos descarregats d'Internet i en uns altres es tractava de les imatges captades de les pròpies víctimes del grup.

El detingut a Alacant alternava tots dos rols i a més realitzava tasques de coordinació i direcció dins del grup i va establir una sèrie de regles d'obligat compliment, com per exemple no interactuar en privat amb les menors. A més, exigia a la resta de components que compliren amb els rols que tingueren encomanats, sota amenaça de ser expulsats.

L'ara detingut va aconseguir que les seues víctimes realitzaren diversos tipus d'activitats sexuals, arribant a sol·licitar-los pràctiques totalment aberrants que al mateix temps eren gravades i emmagatzemades en diferents dispositius intervinguts al detingut.

NOVES INVESTIGACIONS

L'anàlisi de la informació intervinguda en el domicili registrat ha servit per a conéixer, a més de les identitats que aquesta persona utilitzava en la seua activitat delictiva, altres plataformes utilitzades amb la mateixa finalitat.

Aquesta nova informació ha servit per a obtindre dades clau sobre altres pedòfils, tant a Espanya com en diferents països d'Europa i Amèrica del Nord, en la qual ja s'està treballant per a la seua difusió tant en el marc de VCACITF com a través d'EUROPOL.

D'altra banda, l'estudi de l'important volum de vídeos produïts pel detingut ha permès conéixer noves víctimes, la identificació de les quals està en curs. La investigació ha sigut duta a terme pel Departament de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Consulta aquí más noticias de Alacant.