Julià Álvaro dimiteix com a coportaveu de la coalició Compromís
Julià Álvaro dimiteix com a coportaveu de la coalició Compromís GVA

Julià Álvaro ha presentat aquest dimarts la seua renúncia al càrrec de coportaveu de la coalició Compromís després d'haver sigut destituït fa unes setmanes com a secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, segons han confirmat a Europa Press fonts del partit, que no han precisat els motius d'aquesta decisió.

El passat 2 de febrer Álvaro va ser destituït del seu càrrec en la Conselleria de Medi ambient, al que va accedir el 6 de juliol de 2015, després d'haver mantingut algunes discrepàncies públiques amb la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, pel cessament de Vicent García com a director de l'empresa pública Vaersa.

No obstant açò, des del Consell van justificar aquesta decisió per a donar un "impuls" a les polítiques de medi ambient i canvi climàtic del Consell. El seu substitut va ser Francico Quesada, que compta amb quatre anys d'experiència a Ontinyent sent responsable de l'àrea de Sostenibilitat, ha tingut responsabilitats de medi ambient en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i és membre fundador i president de la Colla Ecologista l'Arrel (1991-2011). Va ser premi Ciutat Sostenible en Educació Ambiental 2014, concedit pel Ministeri de Medi Ambient.

Consulta aquí más noticias de València.