Garzón: "Necessitem conéixer la veritat material de com durant anys es va instaurar un finançament il·lícit"
Garzón: "Necessitem conéixer la veritat material de com durant anys es va instaurar un finançament il·lícit" Europa Press

Així ho ha manifestat a Europa Press a València, preguntat per les declaracions de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que ha ratificat aquest dimarts davant l'Audiència Nacional que l'ex secretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa li va avisar que el PPCV havia donat instruccions de girar factures falses a empresaris perquè sufragaren costos de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007.

Baltasar Garzón, que ha participat en una mesa sobre 'Justícia Universal' i en la preestrena del documental 'Secuestrando el Tibet' en el marc del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans 'Humans Fest', ha puntualitzat que no ha llegit la informació sobre la compareixença de Bárcenas, però que "tot el que siga aclarir la veritat" és "bo".

L'exmagistrat ha recalcat que "els qui estan contribuint" a aclarir aquesta veritat mereixen el seu "respecte", "sempre que siga veritat allò que diuen". "Per tant, sent un testimoniatge que contrasta i que ratifica un altre anterior, pareix que podria ser positiu", ha agregat.

Finalment, Baltasar Garzón ha insistit que, "en tot cas, ha de ser el jutge qui valore" les declaracions que s'han efectuat durant el juí pel presumpte finançament il·legal del PPCV en el qual es jutja com el partit liderat en aquell moment per Francisco Camps va pagar els esdeveniments contractats amb l'empresa de la trama Gürtel Orange Market.

Consulta aquí más noticias de València.