València promou les bones pràctiques mediambientals en les Falles
València promou les bones pràctiques mediambientals en les Falles AJUNTAMENT DE VALÈNCIA/ESTUDIO YINSEN

L'Ajuntament col·laborarà aquest dimecres en una nova activitat del projecte 'Per unes falles més sostenibles', una iniciativa que l'administració local desenvolupa al costat de la Conselleria de Medi Ambient i la Diputació de València per a fomentar el triple vessant de la sostenibilitat de la festa fallera (l'ambiental, l'econòmica i la social).

Concretament, l'activitat estarà protagonitzada per la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez, qui, amb la seua Cort d'Honor i en representació dels xiquets i xiquetes de les diferents comissions falleres de la ciutat, participarà, a les 17.00 hores, en una plantació en el Parc Natural del Túria, en el terme de Vilamarxant.

Aquesta plantació ha sigut organitzada pel Centre d'Educació Medi Ambiental de la Comunitat Valenciana, "amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar de les actituds sostenibles dels fallers i falleres". En paraules de l'edil de Cultura Festiva, Pere Fuset, "es tracta d'una iniciativa més per a visibilitzar l'interés de les institucions i del món faller de promoure bones pràctiques mediambientals".

Fuset ha recordat que l'objectiu del projecte 'Per unes falles més sostenibles', acordat per les tres administracions "és ajuntar esforços perquè totes les persones i col·lectius relacionats amb el món de les falles puguen fer els seus plans estratègics i entre tots realitzar un diagnòstic de la festa, desmitificar tòpics i prendre les millors decisions", i per descomptat incidir en els hàbits mediambientalment sostenibles.

Consulta aquí más noticias de València.