Comunitat Valenciana

Podem reitera la seua oposició a Port Mediterrani per "fomentar grans superfícies i contractes precaris"

  • El grup parlamentari de Podem en les Corts Valencianes ha reiterat aquest dimarts la seua oposició al 'macroprojecte' Port Mediterrani a Paterna, tant pels "criteris mediambientals" pels quals els tècnics del Consell van rebutjar la iniciativa, com "pel model comercial i social que representa" i que segons adverteix, "fomenta grans superfícies i contractes precaris en lloc de reforçar el teixit empresarial de format per les pimes".
Centre d'oci Port Mediterrani projectat a Paterna (València)
Centre d'oci Port Mediterrani projectat a Paterna (València)
EUROPA PRESS
Centre d'oci Port Mediterrani projectat a Paterna (València)

Segons assenyala la formació en un comunicat, Port Mediterrani "no és sostenible social ni mediambientalment, ni encaixa en els paràmetres de canvi de model que han d'impulsar les forces que van subscriure l'Acord del Botànic", per la qual cosa ha advertit que "no poden pesar les inèrcies d'èpoques passades".

En aquest sentit, la portaveu de Medi ambient de Podem, Beatriu Gascó, ha recordat que els propis tècnics del Consell van desestimar aquesta iniciativa per la memòria ambiental.

Gascó ha indicat que "l'esperit de l'Acord del Botànic hauria d'obligar-nos a nous plantejaments, on tothom ha de complir amb la llei i ser respectuós amb la normativa mediambiental i de gestió sostenible dels recursos. Creiem que tornar a obrir la porta a aquest tipus d'iniciatives i a aquest projecte en particular pot representar un important pas arrere", ha alertat.

Des de Podem, ha anunciat Gascó, "seguirem rebutjant que aquest projecte es duga a terme". La diputada ha recordat també que el TSJCV està pendent de dictar sentència respecte al recurs que va presentar Port Mediterrani enfront de la resolució del Consell.

D'altra banda, Gascó ha assenyalat que els "pareix una burla al treball del personal tècnic, als processos d'aprovació d'expedients d'impacte ambiental i a la ciutadania que la legalitat vigent desestime un projecte per inviable i mentrestant, l'empresa promotora seguisca avant amb ell i amb les pressions polítiques, fins al punt que els promotors han arribat a fer un pla de formació a Paterna amb vista a les futures contractacions", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento