Comunitat Valenciana

Oltra: "L'últim que em va denunciar del PP està en la presó per lladre"

  • La portaveu del Consell, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts que l'últim dels 'populars' que li va denunciar "està en la presó per lladre". Així s'ha pronunciat en relació amb la denúncia que li ha interposat el PPCV davant Fiscalia per descomptat fraccionament de contractes i pagaments per la via de l'enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d'euros.
Mónica Oltra
Mónica Oltra
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra

"Blasco -exconseller de Solidaritat- va robar els diners de la cooperació, del terratrèmol d'Haití i va ser l'últim que es va querellar contra mi per una qüestió en la qual teníem raó nosaltres. I està en la presó", ha recalcat la consellera, qui ha precisat que quan va començar a denunciar casos de presumpta corrupció en el PP "quasi ens tractaven de bojos, ens humiliaven" encara que ara s'ha vist que "ens quedem curts perquè és d'una magnitud tremenda".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en Els Esmorzars de TVE, recollida per Europa Press, en la qual ha recalcat que no és la primera vegada que li denuncien des del PPCV, una acció que atribueix a un intent dels 'populars' per a "tapar la seua corrupció". Fiscalia ha obert diligències després de rebre la denúncia, que es refereix a serveis de neteja de centres socials, entre altres serveis.

En aquest cas, ha considerat que el PPCV està denunciant "alguna cosa que és perfectament legal" i ha indicat que la denúncia "està basada en fets falsos que no es corresponen amb la realitat". "Diuen que hem pagat factures després d'acabar un contracte. I és especialment dolorós perquè dels 43 milions que parlen, la major part és de residències d'ancians", ha indicat Oltra.

La portaveu del Consell ha recordat que una ramificació del cas Brugal a la Comunitat Valenciana investiga el fet que "van muntar tot un sistema de residències d'accessibilitat" per a "donar a les seues amics places de residències privades" i que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va declarar part d'aquest sistema il·legal.

"En eixe moment, amb eixa sentència se'ns queden 2.158 ancians sense plaça en dir el TSJCV que eixe contracte no val perquè estava fet per als amics", ha dit, i s'ha preguntat "què opció tenia". Per açò, van començar "un nou contracte, legal, amb concurs públic amb 45 empreses presentades i ha tardat any i mig a acabar". En aquest període de temps, ha anat pagant "les factures dels ancians que teníem en les residències. Diuen que és enriquiment injust, però és una figura legal perquè és un servei que no pots deixar de prestar", ha defès.

NEGA SIMILITUD AMB CIFUENTES

Preguntada per la possible similitud d'aquest cas amb l'acusació de Francisco Granados a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que coneixia el suposat finançament irregular del PP, ho ha rebutjat. "En absolut. No és el mateix un cas de corrupció que investiga la Fiscalia d'ofici" amb la denúncia del PPCV contra ella "per a tapar les seues misèries", ha prosseguit.

"No té res a veure la investigació del Canal d'Isabel II, la Púnica, les escoltes policials, els emails i documents que apunten a un cas gravíssim de corrupció i, dins d'això, una declaració del senyor Granados que apunta a la senyora Cifuentes, que una denúncia del PP per pràctiques que són legals", ha dit, per a insistir que no es troba en la mateixa situació que la presidenta madrilenya.

Al seu juí, "és indecent la denúncia que ha posat el PP i saben que és la manera de generar un estat d'opinió pel qual tot és el mateix". "I no, açò no és el mateix i no és ni remotament paregut, no té res a veure", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento