València planeja col·locar càmeres en monuments públics contra les pintades
València planeja col·locar càmeres en monuments públics contra les pintades AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

L'Ajuntament de València està estudiant la possibilitat d'implantar càmeres de videovigilància en al voltant de set o vuit enclavaments patrimonials de la ciutat, com és el cas de la Llotja, les Torres dels Serrans o les de Quart.

El consistori ha iniciat els treballs corresponents per a la implantació d'aquest sistema de videovigilància després de l'aparició de pintades en l'edifici de la Llotja, tal com ho ha confirmat en declaracions als mitjans l'alcalde de València, Joan Ribó, després de participar aquest dimarts en l'obertura de la 'Jornada d'Alimentació Sana i Sostenible. Menys proteïna animal i més vegetal'.

El primer edil ha reconegut que l'aparició de grafitis en la Llotja de la Seda han suposat "un element d'activació" per a començar els tràmits per a la instal·lació de càmeres en aquest i altres monuments de la capital valenciana.

Ribó ha explicat que "hi ha alguna o algunes persones, això ho ha de determinar la Policia, que s'estan dedicant a açò, que és absolutament intolerable". No obstant açò, ha assenyalat que, atés que no poden "posar un policia en cada lloc 24 hores al dia", el consistori optarà per la col·locació de càmeres amb la finalitat de previndre aquests actes. "Si hi ha gent que no respecta açò, no hi ha més remei que fer-ho", ha valorat.

Tràmits

L'alcalde ha destacat que recentment s'ha instal·lat un sistema de videovigilància en el riu "després de desenes de mesos per a posar-lo en marxa". Ha atribuït aquesta demora al fet que l'Ajuntament "ho pot sol·licitar, però qui dóna la viabilitat és la Delegació del Govern després d'un estudi ampli".

Ha afirmat també que considera "important protegir (aquests edificis) perquè hi ha actes de vandalisme", per la qual cosa ha anunciat que des de les regidories de Cultura i Seguretat van a iniciar "els expedients corresponents per a passar-los a Delegació del Govern, a qui correspon la seua autorització o no autorització".

"Trencar la intimitat de les persones"

D'altra banda, el primer edil ha puntualitzat que aquests sistemes tenen "una sèrie de problemes". "La videovigilància té una part de trencar la intimitat de les persones que cal controlar bé. És imprescindible vigilar la seguretat d'edificis que són bé d'interés cultural o patrimoni de la humanitat, però alhora és important no sentir-se permanentment vigilats", ha manifestat.

Per açò, ha assegurat que aquesta qüestió "requereix estudis seriosos que acaben en Delegació del Govern". "Nosaltres estem treballant en aquest tema per a fer les sol·licituds corresponents, però no és una qüestió fàcil, i em pareix bé que no siga fàcil perquè el que no es pot fer és tindre càmeres en qualsevol lloc", ha conclòs Ribó.

Consulta aquí más noticias de València.