Comunitat Valenciana

Moragues insta un pacte PP/PSOE per a analitzar la reestructuració del deute si existeix acord entre CCAA i partits

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha instat aquest dimarts a un "gran pacte" entre el PP i el PSOE per a "analitzar la possibilitat de reestructuració del deute, sempre que existisca un consens entre comunitats autònomes i grups polítics".
Juan Carlos Moragues en foto d'arxiu
Juan Carlos Moragues en foto d'arxiu
CORTS
Juan Carlos Moragues en foto d'arxiu

Moragues ha realitzat aquestes declaracions després d'informar sobre una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra el narcotràfic a València, en ser preguntat pels mitjans per les paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que aquest dilluns va garantir als 'barons' territorials del PP que no hi haurà quitació de deute autonòmic en el nou sistema de finançament.

Segons el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, el Ministeri d'Hisenda "està obert a qualsevol qüestió, sempre amb l'ànim i la voluntat d'ajudar, en la mesura que siga possible i que així es consensue, a les CCAA que en pitjor situació estan, com la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha assegurat que "el Govern d'Espanya recolza i ajuda a les comunitats autònomes i als ajuntaments que pitjor ho estan passant". Així, ofereix "ajuda financera a la Comunitat Valenciana en forma de pagament als proveïdors que no pot pagar la Generalitat". "Els bancs no els paga la Generalitat Valenciana, els paga el Govern d'Espanya a través del FLA, amb uns tipus d'interés molt per sota dels quals obtindria la Generalitat Valenciana si es finançara en els mercats financers o de capitals", ha subratllat.

D'aquesta manera, ha defès que "la voluntat del Govern d'Espanya és seguir recolzant i ajudant les CCAA que ho estan passant malament en eixa concepció d'Estat del qual formem part tots i caldrà atendre a la situació de les comunitats autònomes infrafinançades com la valenciana". Per a açò, ha dit, el Govern central "està obert al diàleg amb tots els grups polítics entre totes les comunitats autònomes".

Al seu entendre, "necessitem un gran pacte del PP i el PSOE" per a "analitzar la possibilitat de reestructuració de deute, sempre que existisca un consens entre CCAA i grups polítics". "El Ministeri està obert a qualsevol qüestió, sempre amb l'ànim i amb la voluntat d'ajudar en la mesura que siga possible", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento