Salvador urgeix el coordinador del Corredor Mediterrani estatal a establir un calendari de reunions
Salvador urgeix el coordinador del Corredor Mediterrani estatal a establir un calendari de reunions GVA

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha exigit aquest dilluns al coordinador del Corredor Mediterrani estatal, Juan Barios, que establisca un calendari de reunions amb certa periodicitat, "almenys una cada sis mesos", ha suggerit, per a compartir informació. "Prompte començaran les noves obres del tercer fil Castelló-València i necessitem informació", ha subratllat.

Salvador ha realitzat aquestes declaracions en una reunió del 'Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani', creat per la Generalitat en 2016 per a coordinar iniciatives i reivindicar aquesta infraestructura.

La responsable d'Infraestructures ha valorat la figura del coordinador del Corredor Mediterrani "però ara ha de complir", ha subratllat. Per açò, ha demanat la convocatòria immediata d'un grup de treball amb Barios, qui des que el passat mes de juny es reunira per primera vegada en València, "no s'ha tornat a reunir per a aportar informació alguna sobre la marxa de les obres", ha lamentat.

Salvador, -que ha aprofitat per a recordar la "controvertida" arribada de l'AVE a Castelló, amb les "incidències" que ha tingut-, ha criticat que aquesta infraestructura "s'ha fet tard i malament, en lloc d'engegar un verdader tram del Corredor Mediterrani el que s'ha engegat és un nou tren radial que no contempla cap avanç en velocitat i que està acumulant nombroses incidències i retards", ha criticat.

Ara, ha continuat "se'n van a iniciar en breu les noves obres del tercer fil en l'altre costat de la via" i "estan en marxa estudis informatius sobre la doble plataforma", les dos "qüestions perquè el coordinador del Corredor Mediterrani estatal ens convoque", ha insistit.

D'altra banda, una vegada ha licitat el Pla de Rodalies consensuat amb la Generalitat, la consellera ha volgut també "recordar-li" al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que estan "a l'espera" de ser convocats per a una reunió de la Comissió de Seguiment. El citat pla "en cap concepte és un xec en blanc" i "estarem vigilants perquè es complisca", ha advertit.

Consulta aquí más noticias de València.