Comunitat Valenciana

Un desplegament de més de 300 efectius busca una dona desapareguda a Navarrés

  • La dona, de 76 anys, va desaparéixer ja fa més d'un any i mig.
  • Fins a la data són 16 els dispositius organitzats de cerca, però sense resultats.
  • "La Guàrdia Civil no ha deixat de buscar-la en cap moment", assegura el delegat del Govern.
300 Efectius Busquen Una Dona Desapareguda A Navarrés
300 Efectius Busquen Una Dona Desapareguda A Navarrés
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
300 Efectius Busquen Una Dona Desapareguda A Navarrés

Un contingent de més de 300 efectius ha iniciat aquest dilluns un nou dispositiu de cerca de María Teresa, una dona de Navarrés de 76 anys que porta més d'any i mig desapareguda. Aquest nou dispositiu el dirigeix la comandància de la Guàrdia Civil de València i es prolongarà fins al dimecres amb l'objectiu localitzar el cos d'aquesta dona de Navarrés que va desaparéixer al juliol de l'any 2016.

Amb aquest ja són 16 els dispositius organitzats de cerca que s'han iniciat des de llavors, encara que els més importants es van realitzar els quatre dies següents a la seua desaparició, quan es van mobilitzar totes l'unitats de la Guàrdia Civil -muntanya, canina, GEAS i helicòpters, entre d'altres-, les brigades forestals, bombers i Protecció Civil.

Aquesta va ser la fase més intensa, del 5 al 9 de juliol de 2016, però des de llavors s'han realitzat dispositius de cerca fins a arribar a un total de quinze.

També el Seprona ha realitzat fins a set serveis a peu, amb motocicleta i en helicòpter enfocats en la cerca de la desapareguda. L'última d'elles es va realitzar el passat 28 de setembre aprofitant la baixada de les reserves d'aigua de l'embassament d'Escalona i es van realitzar reconeixements del perímetre del pantà.

16 operacions

"La Guàrdia Civil no ha deixat de buscar María Teresa en cap moment i amb aquesta seran ja 16 les operacions de cerca les que s'han realitzat sense resultat.

La de hui és una més de les quals realitzarà la Guàrdia Civil per a poder tancar aquest cas i poder donar una resposta a la seua família", ha explicat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui ha visitat el Lloc de Comandament Avançat des d'on la Guàrdia Civil dirigeix la cerca. Li ha acompanyat el general de la Guàrdia Civil de la VI Zona, José Hermida, i el coronel de la comandància de València, Amador Escalada.

En aquesta ocasió el dispositiu estarà format tant per Guàrdia Civil, amb 200 agents, com per la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb 140 militars. Es comptarà amb dos helicòpters, el de la Guàrdia Civil i el de la UME, així com diferents drons.

Ampli dispositiu

La cerca es prolongarà fins al 14 de febrer i participaran unitats de la Guàrdia Civil de muntanya, la unitat canina, Esquadró de Cavalleria, GEAS i Seprona, entre d'altres. Per part de la UME hi haurà dos seccions del Tercer Batalló així com els bussos, les unitats canines de cerca de persones i la secció de drons.

En el dispositiu terreste s'estan pentinant a peu tots els voltants del casc urbà de Navarrés, sent els especialistes en muntanya els encarregats de batre les zones de major dificultat tècnica per a la cerca. Per part dels especialistes al medi aquàtic es procedirà a la cerca en l'embassament d'Escalona.

De moment, la principal hipòtesi amb la qual treballa la Guàrdia Civil és que es tracte d'una desaparició accidental i fins al moment tots els esforços de cerca han sigut infructuosos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento