Comunitat Valenciana

Salvador diu que la reactivació de Port Mediterrani no depèn d'"opinions personals" sinó de complir la llei

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Maria José Salvador
Maria José Salvador
GVA
Maria José Salvador

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, ha assegurat aquest dilluns que la reactivació del centre comercial i d'oci Port Mediterrani a Paterna (València) no depèn d'"opinions personals de ningú" sinó "que es complisca la legalitat".

Salvador ha eludit valorar aquest dilluns el missatge que en Twitter va penjar el director general de Comerç, Natxo Costa, qui va dir que no hi hauria Port Mediterrani després de les informacions publicades sobre el respatler de l'ambaixador britànic, Simon Manley, al projecte, com així li la va traslladar la passada setmana al president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui li va comunicar que es respectarà la decisió del Consell però va recalcar que el centre compta amb el suport del Govern del Regne Unit.

En concret, Costa va dir: "L'ambaixador britànic fa el que li toca, que és defendre a les empreses del Brexit. El Consell farà el que li toca, que és defendre els interessos dels comerços valencians. No hi haurà Port Mediterrani".

Salvador, que ha assistit a un esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, ha indicat en ser preguntada per aquest tema que no entra a valorar "les declaracions d'altres membres del Consell", però ha subratllat que aquest tipus de decisions "no depenen de les opinions personals de ningú, sinó que es complisca la legalitat". Si ho fa, ha puntualitzat, "s'haurà de donar llum verda" al projecte.

La consellera ha recordat que Port Mediterrani "no s'ha abandonat mai" perquè, malgrat que la fórmula d'Actuació Territorial Estratègica (ATE) va resultar que no era "reeixida" i el projecte al principi va comptar amb informes desfavorables sobre accessos i altres qüestions que es devien corregir, s'estan estudiant noves fórmules i la promotora ha replantejat la seua proposta.

En aquest sentit, ha explicat que damunt de la taula hi ha dos opcions per a tramitar el projecte. D'una banda, l'Ajuntament de Paterna ha plantejat la fórmula d'iniciar la seua tramitació a través d'"un pla parcial" i l'altra és mitjançant els Projectes d'Inversions Estratègiques Sostenibles (PIES), inclosos en la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), que actualment es troba en el Consell Jurídic Consultiu (CJC) i "en breu" anirà a les Corts.

"Els PIES són una figura semblant a l'antiga ATE i que serà una tramitació àgil en la qual podria encaixar aquest projecte i uns altres", ha puntualitzat la consellera d'Obres Públiques per a qui la qüestió és "treballar sota les premisses de seguretat jurídica, compliment de la legalitat vigent, que els informes que siguen favorables i que siga un projecte que complisca la normativa". "Aquest són les dos fórmules que hi ha damunt de la taula per a reprender aquest projecte, però complint la legalitat", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento