Un jutjat investiga presumptes irregularitats en contractes de la Diputació d'Alacant per a Fitur en època de Ripoll
Un jutjat investiga presumptes irregularitats en contractes de la Diputació d'Alacant per a Fitur en època de Ripoll EUROPA PRESS

La investigació sorgeix arran d'un escrit d'Anticorrupció davant el jutjat, que partia al seu torn de la denúncia que va portar en el seu moment a Fiscalia el grup Compromís en la Diputació, en la qual s'al·ludia a un presumpte fraccionament dels contractes per a l'adjudicació dels estands del Patronat de Turisme de la Costa Blanca per a Fitur, entre 2004 i 2009, en els quals considerava que s'havia executat un "frau massiu" en trossejar un muntant de 3,2 milions d'euros en 70 factures, moltes de les quals no superen els 12.000 euros.

Segons la documentació a la qual ha tingut accés Europa Press, el jutge va obrir a l'octubre diligències d'investigació per presumptes delictes contra l'aministración pública en les quals cita com investigats els administradors de les empreses Exporiggin S.L. i Equipamiento integral para stands Molinos S.L., així com al director del Patronat de Turisme Costa Blanca entre 2007 i 2008, "prèvia indagació de la identitat concreta d'aquest últim".

En eixes dates l'exalcaldessa de Dénia, la 'popular' Ana Kringe, ocupava el càrrec de gerent de l'entitat. En una providència anterior, el jutge requeria a Fiscalia, vist el contingut i la data dels fets als quals es referia i la possible extinció de responsabilitats penals per prescripció, al fet que precisara l'objecte de la denúncia en compte a activitats i individualització de les persones implicades.

Consulta aquí más noticias de València.