Amparo Marco defén el canvi de nom de la ciutat a Castelló però amb "consens"
Amparo Marco defén el canvi de nom de la ciutat a Castelló però amb "consens" FORO EUROPA-TRIBUNA MEDITERRÁNEA

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha defés aquest dilluns el canvi de nom de la ciutat de 'Castellón' a 'Castelló' per una qüestió de "reversió històrica" i de retornar-li "el seu nom original", encara que ha indicat que per a fer-ho és necessari que hi haja "consens".

"No és una qüestió lingüística, sinó històrica", ha reivindicat. Així ho ha indicat Marco en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, en ser preguntada per la proposta de l'Ajuntament de Castelló de promoure en el pròxim ple l'aprovació de l'inici dels tràmits per a la "normalització" del nom de la ciutat a Castelló.

En la seua intervenció, la primera edil ha indicat que el "nom original" de la ciutat és Castelló com així ho acrediten diversos informes. Per tant, ha remarcat que es tracta d'una qüestió "històrica i no lingüística".

"És una qüestió de reversió històrica i d'anar al nom original de la ciutat", ha subratllat Marco per a qui, per a fer el canvi de nom "ha d'haver-hi un consens" perquè açò suposa que hi haurà una "perdurabilitat del nom de la ciutat en el temps". "El que no té consens té el risc de ser revertit a curt termini", ha puntualitzat.

Per açò, ha insistit que des de l'equip de Govern municipal el que es pretén amb aquesta proposta és "retornar a Castelló el seu nom històric" i "l'origen dels seus temps, però amb consensos".

Consulta aquí más noticias de València.