Comunitat Valenciana

Oltra defèn la gestió en el centre de menors de Bunyol i creu que al PP li donen "igual" els xiquets

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que ja ha assumit la seua responsabilitat com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives sobre la situació dels menors del centre de Monteolivete, amb el seu trasllat a Bunyol després de la reforma d'aquest centre, i ha criticat que el PP use aquesta qüestió quan "no tenen cap interés en els xiquets". "Els donaven igual quan els tenien el seu càrrec, doncs més ara", ha dit.

Així s'ha pronunciat Oltra després que la portaveu adjunta del grup 'popular' en les Corts, María José Català, li haja instat a "assumir responsabilitats polítiques" després de l'informe de la Fiscalia sobre la situació del centre de menors de Bunyol (València).

La consellera ha recordat que ha assumit les seues responsabilitats, però abans, en 2011, un informe va dir que s'havia de tancar Monteolivete i el PP no ho va fer, mentre que a l'actual Consell li va arribar un informe de Fiscalia al gener 2017 i al juliol els menors "ja estaven traslladats". "Clar que les he assumit, tancant Monteolivete i traslladant als xiquets", ha dit.

A més, ha preguntat al PP "quina responsabilitat van assumir ells des de 2011" i ha subratllat que "no hi ha informes de les supervisions, no es pot rastrejar què ha passat aquests anys passats en l'àmbit de la protecció dels xiquets perquè les supervisions no tenen informe o s'han destruït", ha apuntat.

Ha assegurat que sempre que és cridada les Corts acudeix però ha recordat que ha donat explicacions sobre aquest tema "per escrit, en pregunta oral, interpel·lació i en compareixença". "No sé si volen que l'explique amb jeroglífics", ha ironitzat.

En tot cas, ha incidit que l'actual Consell posa "per primera vegada en aquesta comunitat" l'interés superior del menor "per damunt de qualsevol altra consideració".

Sobre el trasllat dels menors de Monteolivete a Bunyol, ha recordat que es va produir al juliol de 2017 i que prèviament aquest centre s'havia reformat amb una inversió de 250.000 euros i el Síndic de Greuges va reconéixer "la millora substancial de les condicions bàsiques d'estada", encara que reconeixia que encara calia millorar més.

Segons ha dit, feia una recomanació sobre la necessitat d'un servei d'assessorament extern per a donar suport metodològic als professionals del centre, que s'ha implementat. Així mateix, al novembre, un dia abans del requeriment de Fiscalia ja havien entrat en el centre més treballadors.

No obstant açò, Oltra ha volgut recordar que els menors que viuen en el centre no tenen privació de llibertat i entren i ixen com qualsevol un altre adolescent i, com ocorre en les famílies, alguns arriben tard respecte a l'hora establida o poden tornar l'endemà. A més, ha incidit que "si un tetrabrick està en el sòl no és un problema de l'edifici, és de qui ho ha tirat i qui no ha dit que ho arreplegara".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento