Denunciats dos passatgers xinesos que volien facturar sis maletes plenes d'angules en l'aeroport de Manises
Denunciats dos passatgers xinesos que volien facturar sis maletes plenes d'angules en l'aeroport de Manises GC

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, els agents s'han confiscat de 36 borses amb les angules vives -1.170 grams de pes total- en una actuació que s'emmarca en els dispositius establits per a eradicar el contraban d'espècies protegides en l'aeroport de València.

Els fets van ocórrer el passat 28 de gener quan els agents van detectar diverses maletes que van alçar sospites, per la qual cosa van procedir a inspeccionar-les. Una vegada obertes, es van localitzar 36 borses farcides d'aigua que contenien exemplars de cries d'angules.

Els passatgers, una dona de 58 anys i un home de 51, tots dos de nacionalitat xinesa, no portaven cap permís ni documentació relativa al contingut de les maletes quan van ser interceptats pel destacament fiscal de l'aeroport de València.

Les angules eren transportades en bosses de plàstic amb aigua, embolicades en material isoterm i amb una botella de gel per a mantindre la seua temperatura i suposadament garantir el trasllat fins al mercat asiàtic a causa del "gran valor" que aconsegueix aquesta espècie en eixa zona. Els agents van estendre acta-denúncia a aquestes persones com a suposades autores d'una infracció a la Llei de Contraban.

Consulta aquí más noticias de València.