Comunitat Valenciana

Oltra demana una reflexió col·lectiva sobre quins delictes es persegueixen d'ofici en xarxes

  • Amb la publicitat dels missatges es busca "la coherència i congruència dels aparells de l'Estat".
  • "Què està passant en aquest país amb els drets fonamentals", s'ha preguntat la vicepresidenta.
Oltra en la roda de premsa
Oltra en la roda de premsa
GVA
Oltra en la roda de premsa

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha instat aquest divendres a realitzar una "reflexió col·lectiva" sobre quins delictes s'estan perseguint d'ofici davant publicacions en diferents xarxes socials, i especialment sobre si els criteris que s'estan aplicant "són objetivables".

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre si va a portar a Fiscalia els missatges amenaçadors que ha rebut a través de les xarxes socials. Sobre aquest tema, ha assenyalat que ella és partidària de la "intervenció mínima del dret penal" però també ha assenyalat que amb la publicitat dels missatges es pretén buscar "la coherència i congruència dels aparells de l'Estat".

"Quan actua d'ofici la Fiscalia, quan hi ha un tuit sobre Carrero Blanco, quan hi ha una lletra en una cançó, quan hi ha una interpretació d'una imatge religiosa? Quins delictes es persegueixen d'ofici, quis no?", ha preguntat la vicepresidenta.

Així, ha incidit que no busca una actuació "concreta", sinó pensar "què està passant en aquest país amb els drets fonamentals, com s'estan perseguint els delictes, quins d'ofici i quins no i quina és la raó per la qual uns es persegueixen i uns altres no", perquè açò no pot ser mai "un element subjectiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento