Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha reclamat que "igual que s'han desbloquejats els estatuts de Múrcia i Canàries, es desbloquege el valencià que porta 44 pròrrogues". "Encara sort que açò no és futbol perquè ja hauríem d'haver arribat als penals fa temps", ha ironitzat.

Ha criticat la situació de "paràlisi difícilment calificable" que hi ha en el Congrés dels Diputats i ha subratllat que la tramitació de l'Estatut no pot esperar més. "Açò s'ha de tramitar ja. No pot ser que porte 44 prorrogues i, així i tot, no sapiem per què està bloquejat", ha remarcat.

Al seu juí, també hi ha "paràlisi" en l'acció del govern d'Espanya i això és "preocupant" perquè "un Estat com Espanya necessita iniciativa i impuls polític i el Congrés dels Diputats no pot estar en paràlisi permanent".

Per açò, ha emfatitzat que el Consell espera que es desbloquege "quan abans" la situació de l'Estatut en el Congrés dels Diputats, perquè es debata, aprove i puga entrar en vigor.

Consulta aquí más noticias de València.