Comunitat Valenciana

El PP insta Oltra a assumir responsabilitats polítiques per la situació del centre de menors de Bunyol

  • La síndica adjunta del grup 'popular' en les Corts Valencianes, María José Català, ha instat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a "assumir responsabilitats polítiques" després de l'informe de la Fiscalia sobre la situació del centre de menors de Bunyol (València).
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts en imatge d'arxiu
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts en imatge d'arxiu
Europa Press
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts en imatge d'arxiu

Així ho ha assenyalat en un comunicat després que Las Provincias haja publicat aquest divendres que Fiscalia va alertar de greus deficiències i consum de drogues en el centre de Bunyol. "Ara coneixem l'estat real del centre de menors, segons l'informe de la Fiscalia. Des de fa mesos venim alertant d'aquesta extrema situació i l'absència d'explicacions per part de la vicepresidenta Oltra, que segueix sense solucionar les greus manques materials malgrat els reiterats advertiments de la Fiscalia", ha indicat Català en un comunicat.

La portaveu adjunta del PP ha subratllat que, quan es va iniciar l'actual període de sessions en les Corts, ja va sol·licitar la compareixença d'Oltra per aquest assumpte i ha confiat que "estiga a l'altura de les circumstàncies i comparega com més prompte millor".

Segons Català, "el centre de menors presenta nombroses manques i ha registrat incidents greus amb baralles, agressions, amenaces a educadors, falta de seguretat, consum de drogues i greus deficiències. Mentre, malgrat els advertiments de la Fiscalia, no sabem a què es dedica la vicepresidenta Oltra ni qual és el seu pla".

En aquesta línia, ha afegit que desconeixen "les mesures que ha adoptat per a solucionar-ho i només escoltem excuses i negatives de la realitat per la seua banda". "Oltra no pot fer com l'estruç amb els centres de menors, amagar el cap i tirar les culpes a la resta del món. Quan la vicepresidenta vé a les Corts a comparéixer, solament es dedica a llançar acusacions sobre el passat però no planteja solucions reals", ha criticat.

"La Fiscalia planteja situacions greus i Oltra ha d'assumir les seues responsabilitats polítiques perquè algú no està fent bé el seu treball en els centres de menors i això té les seues conseqüències", ha manifestat. Sobre aquest tema, la portaveu adjunta ha recordat que Oltra "sabia perfectament en quin estat estava el centre de Bunyol quan va decidir el trasllat dels menors al centre". Així mateix, ha recordat l'existència d'un informe del síndic de Greuges previ al del ministeri públic, en el qual ja s'alertava de la situació.

La portaveu 'popular' ha recordat que en els pressupostos de 2017, a data 30 de novembre, Oltra "havia executat poc més del 26% de les inversions previstes en el pressupost per a infància i adolescència" i que l'any 2016 "les inversions executades van ser del 0%".

"Hi ha a més 13 contractes relacionats amb tema de menors bloquejats sense resoldre per import de més de 82 milions d'euros, entre ells un contracte de 602 places d'atenció residencial en centres d'acolliment per a xiquets i adolescents del sistema de protecció de la Comunitat Valenciana baix guarda o tutela de la Generalitat. Hi ha dades suficientment greus com perquè Oltra comparega en les Corts com més prompte millor i done compte de què està fent", ha sostingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento