El color inundarà els carrers de tots els districtes aquest Carnaval.
El color inundarà els carrers de tots els districtes aquest Carnaval. AJUNTAMENT DE BARCELONA

Barcelona desafia les baixes temperatures previstes per a aquest cap de setmana amb dues celebracions simultànies de gran importància per a la ciutat. Per una banda, Carnestoltes, i per l'altra, les Festes de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

La celebració del Carnaval barceloní serà una mica més austera que en anys anteriors. Enguany, es perd la gran Rua en favor d'un únic acte central: l'Arribo teatralitzat de Dijous Gras fet el passat dijous a la tarda. Les diferents celebracions es traslladen a cadascun dels 10 districtes de la capital catalana.

El rei Carnestoltes es va presentar a la ciutat vestit de forma acolorida i exagerada i dijous passat va inaugurar a la plaça de Sant Jaume les festes amb l'Arribo. Jaume Bernadet interpreta el rei Carnestoltes i de la festa es va encarregar la companyia els Comediants.

Als barris

Als districtes tindran lloc rues multitudinàries, balls de carnaval, concursos de truites, àpats col·lectius i concursos de disfresses. Els carrers del Gòtic i el Casc Antic celebraran dissabte el Carnavalassu, un dels actes centrals de les celebracions a Ciutat Vella.

La rua infantil, el Petit Carnavalassu, sortirà de la plaça de Sant Just a les 16.30 hores. A les 18.30 hores començarà la gran rua del Carnavalassu a l'avinguda de Francesc Cambó. La desfilada acaba al Mercat de Santa Caterina.

La primera Rua de Carnestoltes a la Dreta de l'Eixample concentrarà les comparses al passatge de les Escoles dissabte de les 10.30 hores a les 12.30 hores.

Al barri del Coll de Gràcia, dissabte hi haurà Carnafoc. Farà un recorregut pels carrers del barri amb sortida a les 20.50 hores, després de l'espectacle pirotècnic de les 20.40 hores. La festa acabarà a les 22 hores amb la cremada del Titot. El Carmel rebrà la Rua de Carnaval dissabte a les 16.30 hores a la plaça Salvador Allende.

Les comparses aniran acompanyades de tabalers de foc i batucades. Mentrestant, Les Corts saludarà el rei Carnestoltes amb l'Arribo, amb un espectacle de foc dels Diables de Les Corts (aquest divendres a les 17.30 hores).

Festes de Santa Eulàlia

Les festes de la patrona de la ciutat coincideixen enguany amb el Carnaval. El Ball de Santa Eulàlia tindrà lloc dissabte (17 hores) a l'avinguda de la Catedral. Els correfocs, dels petits diables i el de Santa Eulàlia, arribaran dissabte a les 18.15 hores (Pl. de Sant Jaume) i a les 20.15 hores a la plaça Nova.

Tota la informació als webs www.lameva.barcelona.cat/culturapopular i www.lameva.barcelona.cat/santaeulalia.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.