Comunitat Valenciana

Compromís diu que l'administrador de l'empresa que va facturar 7,2 milions derivant pacients va ser director d'IFA

  • La diputada autonòmica per Compromís, Marian Campello, ha assegurat aquest dijous que l'administrador únic de Dagda Platinum, l'empresa a través de la qual un neuroradiòleg va facturar 7,2 milions d'euros a la sanitat pública, era Alberto Serrano, que va ser director General de la Institució Firal Alacantina (IFA) entre 1996 i 1999.
Katia, Marian Campello i Fran Ferri, en la presentació dimarts passat
Katia, Marian Campello i Fran Ferri, en la presentació dimarts passat
Europa Press
Katia, Marian Campello i Fran Ferri, en la presentació dimarts passat

Segons ha assenyalat en un comunicat la diputada, amb açò es confirmaria que el metge "no va operar només en el saqueig a la sanitat valenciana". Compromís va denunciar dimarts passat que Dagda Platinum va facturar fins a 7,2 milions d'euros a la Conselleria de Sanitat, entre els anys 2006 i 2013, per la realització d'intervencions quirúrgiques autoderivades a la sanitat privada per un neuroradiòleg, ara inhabilitat.

Dagda Platinum tenia com apoderada a la filla del metge inhabilitat i ara, segons Compromís, s'ha conegut que l'administrador únic era Alberto Serrano, qui fóra director general de la Institució Firal Alacantina (IFA) entre els anys 1996 i 1999.

Per a Marian Campello, les "sospites" que el neuroradiòleg "no va operar només en el saqueig a les sanitat valenciana s'han convertit en una trista realitat".

Així, Campello ha assegurat que Alberto Serrano, llicenciat en Ciències Empresarials i diplomat en Dret, "va accedir a la Direcció general d'IFA el 6 de Setembre de 1996. Arribava des de la CAM de la mà del conseller d'Indústria i Comerç, Diego Such, de qui havia sigut alumne durant la seua etapa formativa".

La diputada autonòmica ha denunciat que el metge atenia als seus pacients en l'Hospital General d'Alacant i els derivava a l'Hospital Medimar, "on ell mateix els operava". "Posteriorment es facturaven les operacions a Conselleria a través de l'empresa de la qual la seua filla era apoderada i que tenia com administrador únic a un exdirector General d'IFA, el senyor Serrano. Tota una presumpta trama orquestrada per a espoliar els recursos públics sanitaris".

MÉS EMPRESES

Així mateix, des de Compromís s'ha subratllat que Dagda Platinum "no va ser l'única empresa en la qual Serrano va coincidir amb la família del doctor". En eixe sentit, ha afirmat que "també van compartir gestió en la mercantil ALIEMBOL 2003", on consten com a administradors Alberto Serrano, el metge, la seua esposa i la seua filla.

"Serrano va cessar com administrador de Dagda Platinum al juliol de 2017, just en l'ecuador de les investigacions dutes a terme per Compromís", han assegurat. "Ens hem mogut molt i no sabem si açò pot haver sigut causa de la retirada de Serrano de Dagda, però la documentació és clara i inequívoca", ha mantingut Marian Campello, que ha agregat que la qüestió econòmica "és únicament la punta de l'iceberg. Les pitjors conseqüències d'aquesta trama queden en els cossos i les vides truncades de les persones afectades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento