La família de Nathaly denuncia haver sigut extorsionada i ofereix recompensa a qui done pistes "fiables" del seu parador
La família de Nathaly denuncia haver sigut extorsionada i ofereix recompensa a qui done pistes "fiables" del seu parador @QSDGLOBAL

Nathaly, de 28 anys, es trobava de viatge a Sudamèrica des de finals del passat mes de setembre, quan va partir de València, ciutat en la qual resideix amb els seus pares, per a recórrer com "turista de motxilla" diferents països. Des de llavors havia visitat l'Equador i es trobava ara al Perú, en concret, en la ciutat de Cuzco des del passat 28 de desembre.

La Policia peruana ha detingut dos individus presumptament implicats en la seua desaparició. Els sospitosos són Jainor Huila Huamán, de 19 anys, i Luzgardo Pillcopata Amaru, de 21, els qui presumptament van llançar el cadàver de Nathaly a les aigües del riu Vilcanota-Urubamba després que la turista haguera mort durant un accident de tirolina.

La família, mitjançant la carta, ha assegurat que "la comunitat de Luzgardo sap un poc més sobre on està el cos", però "tenen por a parlar". Així, han explicat en la missiva que "les tasques de cerca pel riu Vilcanota mai han parat, i pescadors de la zona diuen que no han vist gens, i que ells sempre en l'esplanada que pesquen troben els cossos que són llançats al riu".

Per açò, han oferit una recompensa a qui "realment atorgue una pista o informació fiable": "Només li la donarem en comprovar la pista o la informació que ens proporcionen, perquè ja diverses persones s'han posat en contacte dient que saben on està, i fins i tot assegurant que es troba enterrada".

Així mateix, han exigit a la companyia telefònica que va utilitzar Nathaly en el viatge que els proporcione "l'última localització del mòbil" de la xica, així com que es realitze als acusats "la prova del polígraf, que ajude a aclarir els fets, així com fer ressò que les autoritats peruanes s'involucren i presten els mitjans necessaris en la cerca".

Consulta aquí más noticias de València.