Dos alumnes de primària llegeixen el pregó de les Festes de Santa Eulàlia.
Dos alumnes de primària llegeixen el pregó de les Festes de Santa Eulàlia. Ajuntament de Barcelona

Nens de diverses escoles de Barcelona han exigit avui a l'alcaldessa Ada Colau "més seguretat i menys contaminació" als parcs infantils en el pregó de l'inici de les festes d'hivern de la ciutat, les Festes de Santa Eulàlia, que han llegit aquest matí a la plaça de Sant Jaume.

En el seu pregó, els alumnes de primària han demanat a l'alcaldessa poder divertir-se sense sentir perill, més jocs, menys contaminació, més espais per al joc així com ludotecas, llibres i subvencions pels esplais i centres d'oci infantil.

Per la seva banda, l'alcaldessa, acompanyada d'alguns dels regidors de l'ajuntament, ha afirmat que tindran "molt present" les peticions del pregó dels nens i que treballaran per fer el que aquests els han demanat: "Ho estem fent i intentarem fer-ho molt més".El pregó ho han escrit els nens i nenes de les escoles de Barcelona des del mes de novembre i ho han llegit per inaugurar les festes d'hivern de la ciutat, aquest any centrades en els drets dels nens al joc i esbarjo i al desenvolupament de Barcelona com a "ciutat en la qual es pugui jugar".

"Volem que la ciutat de Barcelona sigui molt més amable amb els nens i nenes i que sigui molt més 'jugable", ha explicat l'alcaldessa.

Abans de finalitzar el seu discurs, Colau ha enviat una "forta abraçada" als nens i nenes que fugen de la guerra "i que no poden jugar", i ha afegit que "tots aquests nens podran venir a jugar a Barcelona amb nosaltres".

Consulta aquí más noticias de Barcelona.