Així s'ha pronunciat el responsable d'Educació en les Corts Valencianes davant la pregunta del diputat de Podem Antonio Montiel sobre les deficiències en els centres educatius que queden especialment de manifest davant episodis de pluges torrencials.

Montiel ha precisat que quan va registrar la pregunta feia al·lusió a les fortes pluges registrades al desembre de 2016 a la Comunitat Valenciana, però ara, en ple temporal, ha preguntat al conseller quines actuacions s'han realitzat per a evitar que els centres patisquen les conseqüències dels fenòmens de gota freda.

Marzà ha recordat que es va trobar en arribar a la Conselleria una situació "nefasta" quant a la gestió de les infraestructures educatives i encara que "no hi ha solucions màgiques", existeix la gestió per a revertir eixa situació. "I des que arribem hi ha una diferència essencial de com gestionem", ha dit, encara que "sempre és millorable" i l'objectiu és fer-ho "més ràpid i millor".

S'ha referit, entre d'altres, a la situació en el CEIP Vicent Gironés d'Ontinyent (València) que es va inundar després de les pluges de finals de gener i ha explicat que en aquest centre s'estava treballant en la substitució de la coberta de fibrociment, però l'empresa no la va col·locar quan estava previst i ara se'n va a demanar a la constructora "les responsabilitats que toquen per no haver acabat l'obra a temps i haver evitat açò".

Consulta aquí más noticias de València.