Comunitat Valenciana

Grupo Dulcesol elimina les gàbies de la cria de les seues gallines

  • Des de finals de 2017 ha implementat aquesta iniciativa en una de les seues granges.
  • La mesura es traslladarà pròximament a la resta, per a abastar a prop de 500.000 animals.
Gallinas maltratadas en una granja alemana.
Gallinas maltratadas en una granja alemana.
EP
Gallinas maltratadas en una granja alemana.

El Grupo Dulcesol, empresa fabricadora de diferents categories de productes d'alimentació, està concloent la fase inicial d'un projecte que li portarà a emprar, per a l'elaboració de les seues especialitats, els ous procedents de gallines que creixen en llibertat, en un termini de cinc anys.

D'aquesta forma, i d'acord amb el projecte en curs, des de finals de 2017 les gallines ponedores d'una de les quatre naus de la seua granja de Terrateig -oberta en la dècada dels 80- han passat a moure's lliurement dins del corral, ha informat l'empresa en un comunicat.

Una mesura que pròximament es traslladarà a la totalitat d'aquests animals (prop de 500.000) dels quals extrau anualment més de 7.500 tones d'ou líquid, ingredient fonamental per a l'elaboració de receptes que es comercialitzen tant en el mercat nacional com en l'internacional, entre les quals es troben, per exemple, les del seu producte estella: les magdalenes.

La granja avícola de Vall d'Albaida, que forma part del sistema de producció integrat del Grupo Dulcesol, permet garantir la traçabilitat i la qualitat dels ous subministrats amb els quals proveeix al voltant del 90% de les seues necessitats.

En aquesta explotació, a més, s'ha posat en marxa un pla de reducció i valoració de residus pel qual un percentatge del pinso amb que s'alimenten les gallines procedeix de les retallades de pa i brioixeria, aportant-los nutrients necessaris com a hidrats, sucres i greixos.

Líder al sector

Grupo Dulcesol (Gandia, València) és una empresa 100% familiar fabricant de diferents categories de productes d'alimentació i primera en volum del sector de pastisseria i brioixeria a Espanya, compta amb una trajectòria de 60 anys.

Entre les seues principals marques pròpies s'inclouen Dulcesol, Soles, Mi Menú, Pandorino, TopCao, Casado i Gloria, a les quals enguany s'ha sumat la nova ensenya Horno Hermanos Juan amb una gamma de brioixeria congelada dirigida al sector de l’hostaleria i més recentment, la de Naturcrem, que ofereix cremes "ready to eat" 100% ecològiques o Beplus amb una línia de productes funcionals ecològics.

Des de 2010 el Grupo Dulcesol ha realitzat inversions en instal·lacions, maquinària d'última generació i diversos projectes relacionats amb el desenvolupament de producte, per valor de més de 150 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento