'Perico' prova l'anell ciclista de Grezzi: "Qualsevol obra que es faça donant un carril bici em pareix bé"
'Perico' prova l'anell ciclista de Grezzi: "Qualsevol obra que es faça donant un carril bici em pareix bé" EUROPA PRESS

Així mateix, 'Perico' Delgado ha convidat als ciutadans a utilitzar la bicicleta per a desplaçar-se per la ciutat i ha defès les infraestructures i els itineraris que donen "sensació de seguretat" per a dur a terme aquesta pràctica, atés que aquesta és "la major preocupació de la gent a l'hora d'agafar la bicicleta".

L'exciclista professional ha valorat les iniciatives que "ajuntaments de grans ciutats" com la de València estan fent per a "promoure la bicicleta com a mitjà de mobilitat sostenible" i proposta "contra la contaminació de l'aire i del soroll".

"Em pareix molt bé que l'Ajuntament de València s'haja involucrat ja des de fa més d'un any a fomentar el carril bici i l'ús de la bicicleta", ha dit, alhora que ha convidat "a la gent del carrer, als vianants i als conductors de vehicles a motor a provar" aquest mitjà de transport. "Que no tinguen por. Hi ha carrils bici i cal llevar-se la sensació dels ciclistes som uns bojos. No som bojos", ha agregat.

Preguntat pel traçat del carril bici i de l'anell ciclista de València, l'exdeportista professional ha comentat que en diferents visites que ha fet a la ciutat ha vist "com ha anat creixent", al mateix temps que ha ressaltat que tant la capital valenciana com la resta de la província són territoris "molt ciclistes".

Pedro Delgado ha valorat iniciatives com aquest perquè ofereixen l'espai que els ciclistes reclamen per a poder circular per la ciutat. "Una de les coses que la gent que vol usar la bicicleta reclama sempre és un espai. Per tant, qualsevol obra que es faça donant un carril bici em pareix molt bé", ha respost.

Per la seua banda, l'alcalde ha expressat la seua "satisfacció" per comptar amb la presència de Pedro Delgado, a qui ha definit com "un símbol" del ciclisme al que ell va seguir "quan triomfava en la Volta a Espanya i en el Tour de França".

Consulta aquí más noticias de València.