Els pirotècnics rebran enguany 500 euros més que l'any passat per cada mascletà
Els pirotècnics rebran enguany 500 euros més que l'any passat per cada mascletà EUROPA PRESS

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat un nou increment en la retribució al sector pirotècnic.

Serà el tercer increment consecutiu de 500 euros en la quantia econòmica que percebran els pirotècnics per cada mascletà, la qual cosa permetrà passar dels 4.000 euros per mascletà en 2015 als 5.500 d'enguany, un 37,5 per cent més.

També s'incrementaran les quanties a percebre pels castells de focs artificials (20.000 euros, pels 19.500 de les edicions anteriors) i per a disparar la Nit del Foc i la cremà de les falles municipals (59.000 euros, en lloc dels 56.000 que rebien fins ara).

Segons ha informat el consistori en un comunicat, es persegueix així "complir amb el compromís que el govern de Joan Ribó va assumir des de l'inici del mandat amb el sector pirotècnic valencià".

"Cada euro que invertim en pirotècnia comporta una gran tornada econòmica per a la nostra ciutat en sectors com el de l'hostaleria, per açò és tan important que el sector pirotècnic trobe en l'Ajuntament de València el suport que sempre ha merescut", ha afegit Fuset, que ha posat en valor la importància patrimonial de la pirotècnia i la seua contribució fonamental en la consecució de la consideració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat en ser un dels seus pilars bàsics.

Participació del sector

Per açò, ha recordat que es va fomentar la participació del sector amb diverses reunions i un qüestionari per a conèixer les seues preocupacions i reivindicacions.
Fuset ha destacat que el compromís del govern de Joan Ribó amb la pirotècnia ha permés que el sector aconseguisca un gran protagonisme en aquests dos anys i mig en moltes celebracions de la ciutat com per exemple la festa de les campanades de finalització d'Any, la Cavalcada de Reis o la Gran Fira de València.

Així mateix, ha celebrat que s'han multiplicat els trets d'espectacles pirotècnics organitzats tant per la Regidoria de Cultura Festiva com per la JCF com per exemple el de la inauguració de l'Exposició del Ninot o l'Alba de les Falles. A més, ha assegurat que enguany hi haurà novetats "espectaculars", algunes de les quals es coneixeran aquest dijous en la Gala de la Pirotècnia.

Consulta aquí más noticias de València.