Comunitat Valenciana

Camps no sap per què ha d'anar a declarar perquè en la F1 "es va fer tot fenomenal"

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha manifestat aquest dimecres que se seguirà defenent en els jutjats del que li diguen "amb enteresa i serenitat" encara que ha assegurat desconéixer el motiu pel qual se li cita, ja que si és per irregularitats en la construcció del circuit de la Fórmula 1 "es va fer tot fenomenal", ha asseverat.

L'excap del Consell ha realitzat aquestes declaracions després d'eixir del ple del Consell Jurídic Consultiu (CJC), des d'on s'ha pujat en un vehicle per a acudir al jutjat d'Instrucció número 17 de València que li ha citat a declarar com investigat.

Camps ha dit no saber sobre què se li va a preguntar atés que les diligències són secretes, i ha subratllat que espera que s'investigue d'ofici qui ha filtrat unes diligències secretes perquè "és un delicte", tal com marca el 301 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

En aquest sentit, ha insistit que "aquest matí algú li ha explicat a un periodista unes diligències secretes i eixe algú està molt contat, perquè som molt poques persones. Jo per descomptat no he sigut i m'agradaria que algú obrira una investigació per a veure qui ha filtrat les diligències secretes".

A ell, ha explicat, ningú li ha dit "exactament" sobre què ha de declarar però ha assegurat anar "tranquil" al jutjat. Preguntat per si creu que açò li passa per ser qui és, creu que "és evident, Francisco Camps no sé per què fa saltar totes les alarmes mediàtiques".

Al seu entendre, "la secessió a Catalunya, els ERO a Andalusia, i milions de coses que ocorren a Espanya es queden sempre per darrere quan apareix el meu cognom. És una gran paradoxa que espere que algú puga estudiar algun dia en una tesi doctoral, no sé si en una facultat de dret, de sociologia o de psicologia", ha ironitzat.

En qualsevol cas, "gràcies a Déu ni em sent perseguit ni hi ha res de què perseguir-me, eixa és la meua tranquil·litat", ha subratllat.

A més, ha recordat que "absolt per aquella qüestió dels trages, vaig dimitir com a president per a poder estar en la banqueta sense la pressió que significa per a qualsevol jutge que jo fóra president. Vaig voler ser un ciutadà més i no sé per què ningú vol que jo siga un ciutadà més, que visca tranquil·lament aquests anys des que vaig dimitir com a president. Algú ha de tindre algun interés en què el meu nom no desparezca mai dels mitjans de comunicació", ha apuntat.

En tot cas, ha assegurat que la seua "tranquil·litat" és que no s'ha enriquit "mai": "Tinc exactament el mateix, que és ben poc però estic a gust amb el que tinc no vull més del que tinc, el mateix que tenia just abans de ser president de la Generalitat", ha assegurat.

Per tant, "hui em podran estar preguntant de qualsevol cosa però segur que no són de papers a Panamà, ni comptes corrents a Suïssa ni a Andorra, ni de cap augment patrimonial perquè no ho tinc, ni de la compra d'un cotxe perquè no tinc". "Amb la qual cosa fixen-se com de tranquil estic anant cap a un jutjat que em va a preguntar presumiblement amb alguna cosa que tinga a veure amb la meua gestió com a president de la Generalitat", ha incidit.

En aquest punt, preguntat sobre si poden preguntar-li sobre presumptes irregularitats en la construcció del circuit de la F1, ha manifestat que "si és sobre això tot es va fer fenomenal, li'l puc assegurar. L'Administració autonòmica és extraordinària".

D'altra banda, preguntat per la informació d'El Mundo que apunta que tresorers de Gènova van viatjar amb avió a València amb constructors per a finançar en B actes electorals de Camps, ha comentat que li pareix "un absurd".

"RATLLANT LA PARANOIA"

En aquest punt ha recordat que aquest mateix dimecres ha estat l'exvicesecretari d'Organització del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV) David Serra com acusat en el juí que se celebra en l'Audiència Nacional pel presumpte finançament il·legal del PPCV -llavors liderat per Francisco Camps- en relació de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, els actes de les quals van ser contractats amb Orange Market.

"No he pogut seguir-ho perquè isc del ple del CJC ara camí del jutjat", ha admès Camps, però creu que haurà dit "el que hem dit sempre que no hi ha hagut finançament irregular, no hi ha hagut diners de cap tipus i les campanyes es van fer conforme als cànons establits". "Si uns altres estan dient altres coses hauran de demostrar-ho però tot açò em pareix que estem ratllant ja la paranoia".

Així, ha insistit que la seua "tranquil·litat és absoluta". "Mai li vaig demanar res a ningú ni li vaig dir res a ningú. L'única cosa que vaig fer va ser treballar com a president de la Generalitat i dirigir el meu partit de la millor manera possible", ha garantit.

Per açò, "si ara de sobte comença gent a dir coses d'aquestes tan estranyes i rares per a la meua forma de ser i fer les coses estem ratllant l'absurd però jo intentaré davant l'absurd, seguir mantenint la verticalitat, la serenitat, la normalitat i la serietat per dos motius: primer perquè estic supertranquil i en segon lloc perquè vaig ser president de la Generalitat i això exigeix dignitat, quan s'és i quan es deixa de ser", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento