Comunitat Valenciana

Podem demana a les Corts Valencianes que faciliten el dret a la vaga el pròxim 8 de març

  • El grup parlamentari de Podem ha reclamat a les Corts Valencianes que adopte les mesures necessàries per a garantir el dret de vaga a totes les treballadores del parlament autonòmic, així com a les persones que vullguen recolzar a aquesta aturada, com per exemple diputades, "duent a terme les modificacions de l'activitat parlamentària necessàries", ja que està programada una sessió plenària en eixa data.
Ple de Corts Valencianes en imatge d'arxiu
Ple de Corts Valencianes en imatge d'arxiu
INMA CABALLER
Ple de Corts Valencianes en imatge d'arxiu

Podem ha assenyalat en un comunicat que els sindicats han anunciat que donen cobertura legal "a aquesta vaga internacional de dones impulsada per nombroses organitzacions del moviment feminista a tot el món".

Aquesta formació considera que a la "inacceptable violència masclista, que a Espanya ha suposat l'assassinat de més de 1.000 dones en tan sols 14 anys, se sumen les conseqüències infames que en ple segle XXI té la desigualtat entre dones i homes a tot el món".

La diputada de Podem, Cristina Cabedo, ha indicat que aquesta desigualtat "es manifesta diàriament en múltiples àmbits però, sens dubte, en el camp laboral és on es presenta en una forma més evident: la bretxa salarial entre gèneres és del 20% a favor dels homes, arribant a ser a la Comunitat valenciana major".

Així, ha afegit que les dones "segueixen assumint a tot el món una càrrega desproporcionada de treball no remunerat; els permisos de maternitat i paternitat que possibiliten el repartiment de responsabilitats en la cura de filles i fills entre tots dos és nul o escàs".

La parlamentària ha recordat a més que les dones migrants es veuen sotmeses a condicions laborals més precàries que els hòmens migrants, veient-se exposades a jornades de treball més llargues i a un accés a la protecció social més limitat.

També ha apuntat que la violència contra les dones en l'espai laboral és una realitat "inadmissible": "només en la Unió Europea el 32 per cent del 55% de les dones que asseguren haver experimentat assetjament sexual, ho han patit en el seu lloc de treball", ha manifestat.

"Acabar amb la discriminació entre dones i homes resulta no només un deure ètic, sinó un inajornable compromís històric on totes les institucions han de participar activament", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento