PSPV, Compromís, Podem i Cs exigeixen a Camps que deixe el CJC i el PP demana deixar actuar la justícia
PSPV, Compromís, Podem i Cs exigeixen a Camps que deixe el CJC i el PP demana deixar actuar la justícia Europa Press

Així s'han manifestat davant els mitjans en els passadissos de les Corts després de conéixer-se que el jutjat d'Instrucció número 17 de València ha citat a declarar aquest dimecres com a investigat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en una causa oberta per presumptes irregularitats en la construcció del Circuit de la F1 a València.

El portaveu socialista Manolo Mata ha assegurat que "ni tres ni 33 imputacions" faran que canvien la seua opinió que Camps "ha d'abandonar el CJC" perquè "no solament està imputat, sinó que és reu de culpa 'in vigilando' i culpa 'in eligendo'", atés que "tots els seus col·laboradors s'estan confessant com a delinqüents" i va ser ell qui els va triar.

Mata ha incidit que "s'ha d'anar" del CJC perquè els ciutadans "no entenen que seguisca tenint ingressos de diners públics" i també per a no posar "al seu partit, al seu entorn social i familiar en una difícil tessitura".

La portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, ha assegurat que s'ha assabentat de la citació de Camps per la premsa i, tal com ha vingut manifestat les últimes setmanes, l'expresident "no té res a veure institucional i orgànicament amb el PP". "Deixem actuar la justícia", ha assenyalat, per a agregar que el cas està baix secret de sumari i, per tant, no pot parlar "del fons" de l'assumpte.

Sobre l'estat de l'expedient que li va obrir el PP, ha assenyalat que es va obrir per la seua imputació en el cas Valmor i va en paral·lel al procés judicial, amb el que "caldrà esperar" a "si s'arxiva o prossegueix" la seua situació processal.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha incidit que les últimes informacions demostren "una vegada més" que "no ha sigut un cas aïllat" de corrupció en el PP, sinó "una màfia instal·lada en el govern de la Generalitat, que jugava amb els diners dels valencians en benefici propi". Així, ha indicat que no val demanar perdó, sinó que han de retornar eixos diners.

Ha remarcat que Camps "no pot estar assessorant al Consell en matèria jurídica" i ha de dimitir de manera immediata perquè "està sent una vergonya per a aquesta institució i per al CJC".

El síndic de Podem, Antonio Estañ, ha assegurat que el fet que Camps haja d'anar hui "del CJC al jutjat" és una "vergonya" i ha anunciat que parlaran amb els grups per a promoure una iniciativa per a la seua reprovació, "com a prova que no és bé rebut i que entén el missatge", després que ja la Cambra aprovara sense vots en contra reclamar-li que deixara l'òrgan consultiu.

Des de Cs la seua portaveu, Mari Carmen Sánchez ha assenyalat que l'expresident "ja té evidències més que suficients perquè es replantege la seua eixida del CJC", perquè des del seu càrrec allí "segueix fent un dany terrible a la Comunitat Valenciana" i "no pot estar ni un minut més en una institució que depenga de la Generalitat".

Consulta aquí más noticias de València.