Una restauració retornarà a la 'Pantera Rosa' de València el seu color original
Una restauració retornarà a la 'Pantera Rosa' de València el seu color original 20MINUTOS.ES

La font de la Pantera Rosa de València recuperarà el seu color original, segons ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament, Vicent Sarrià, qui ha avançat que la pròxima setmana començaran els treballs de restauració d'aquesta escultura de Miquel Navarro situada en el carrer Filipines. Precisament, l'artista, natural de Mislata, ja ha visitat l'obra per a les proves de color corresponents.

"La font popularment coneguda com la Pantera Rosa fa temps que va perdre el seu color original", ha exposat Sarrià, que ha recordat que "l'anterior Govern la va pintar de color rosa, atenent al nom amb el qual és coneguda, però sense respectar la tonalitat original amb la qual el seu autor la va lliurar a la ciutat", l'any 1984 i amb motiu d'un encàrrec realitzat per Aigües Potables.

"Aquesta situació té els dies comptats", ha destacat el regidor, ja que la setmana que ve començaran els treballs de rehabilitació de la font. En aqueix sentit, l'escultor Miquel Navarro va visitar aquest dilluns la font per a supervisar les proves de color i "recuperar així la imatge de la font que mai va haver de perdre", ha subratllat Sarrià.

Els treballs, que tindran una durada de dues setmanes, consistiran en la neteja de la font, l'eliminació de restes calcàries, la impermeabilització, la reparació de desperfectes i la pintura integral, tant del pedestal com de la protecció perimetral de la font i l'obra civil. Aquestes tasques no suposen una despesa addicional en estar inclosos en la contracta de manteniment de fonts, precisa el Consistori.

Diferents solucions per a la il·luminació

A més, aprofitant la millora de l'entorn de la font que suposarà la primera fase del Parc Central i juntament amb aquesta posada a punt de la Pantera Rosa, Sarrià ha indicat que es valoraran diferents solucions per a la il·luminació de la mateixa. "Amb tot açò, la font es mantindrà fidel a la idea original de l'autor i una de les fonts més icòniques de la ciutat gaudirà de l'entorn que mereix", ha afirmat Sarrià.

Consulta aquí más noticias de València.