La CEV demana "altura de mires" a polítics valencians a Madrid perquè recolzen els PGE i es millore el finançament
La CEV demana "altura de mires" a polítics valencians a Madrid perquè recolzen els PGE i es millore el finançament EUROPA PRESS

Així ho ha indicat Navarro als mitjans de comunicació, després de mantindre una reunió amb el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, en el marc de la ronda de contactes que la patronal autonòmica ha iniciat amb els diferents grups parlamentaris amb representació en les Corts per a abordar matèries d'actualitat que afecten l'activitat de les empreses de la Comunitat Valenciana.

El president de la CEV ha insistit a demanar als diputats valencians a Madrid que tinguen "altura de mires" i recolzen els PGE perquè es puga reformar el finançament. Al seu juí, no es tracta d'una qüestió "mercantilista", sinó de "millorar un problema greu d'aquesta comunitat", ha puntualitzat.

No obstant açò, ha lamentat que en moltes ocasions hi ha consignes de partit que "prevalen" sobre qualsevol tema i "la indefensió" del finançament autonòmic en aquest cas concret. "Hi ha grups que no volien actuar sota models com el del PNB que en aquest país ha manat molt fins i tot en alguns ministeris i el Govern", ha dit per a insistir en la necessitat de recolzar els comptes estatals "sobre la base d'una qüestió que no és mercantilista, sinó per a millorar un problema greu d'aquesta comunitat".

Referent a açò, Manolo Mata, ha ironitzat amb que Navarro fa "política des de la no política" i ha subratllat que eixe suport als comptes de l'Estat es produiria si el Govern es comprometera a condonar el deute valencià vinculat a l'infrafinançament, a resoldre el finançament i al fet que les inversions per càpita a la Comunitat Valenciana foren "iguals al reste de CCAA".

Si açò fóra així, ha indicat, "no hi ha cap dubte que tots els diputats valencians de tots els partits ho farien". No obstant açò, no veu "eixa voluntat" per part de l'administració central perquè encara no es coneix la proposta de l'Executiu per al nou model de finançament.

Ha manifestat que espera que quan l'empresariat valencià es reunisca amb el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, cita encara sense data, es perfile aquesta qüestió per a poder avançar en la reforma del sistema perquè la Comunitat Valenciana "té un problema d'una hipoteca econòmica i de finançament que algú ha de resoldre", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.