Així mateix, el PSPV, a través de la portaveu de Memòria Democràtica, Mercedes Caballero, ha denunciat els "atacs d'odi" que ha patit el primer edil malgrat que "sempre ha actuat seguint l'establit en la legislació nacional i autonòmica".

La decisió del TSJCV inclou l'orde de conservar la Creu fins que es dicte una sentència ferma que fixe "definitivament" la seua destinació. Caballero ha assenyalat que la llei que les Corts van aprovar al novembre obliga l'eliminació d'elements commemoratius contraris a la memòria democràtica" i ha incidit que l'exhibició pública d'escuts, plaques i altres elements situats en la via pública "realitzats en commemoració i exaltació del franquisme i del règim dictatorial estan clarament considerats contraris a la memòria democràtica".

D'aquesta manera, la dirigent socialista ha sostingut en un comunicat que la decisió del TSJCV de retirar la "creu franquista" avala al primer edil de Callosa perquè es tracta d'un element que "atacava clarament la dignitat de les víctimes del règim".

El grup socialista ha anunciat que presentarà en els pròxims dies una declaració institucional al ple de les Corts en la qual sol·licitaran a totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana "el seu compromís perquè en l'exercici de les seues competències i de conformitat als establit en la Llei de Memòria Democràtica adopten les mesures necessàries per a procedir a la retirada o eliminació de tots aquells símbols que incompleixen la llei".

Així mateix, la declaració busca manifestar el "total desacord" de les Corts amb la presència de símbols franquistes en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa s'ha mostrat convençuda que "no hi haurà cap problema en què siga recolzada per la resta de forces parlamentàries", ha indicat la diputada.

"Parlem del respecte i del compliment d'una llei que parla del dret a la veritat, a la justícia i a la memòria i que compleix amb el dret internacional al mateix temps que reconeix i amplia drets i mesures a favor d'els qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura", ha sentenciat Caballero.

Consulta aquí más noticias de València.