Un acusat de degollar a la seua dona i intentar-ho amb els seus dos fills reconeix els fets i demana perdó a la família
Un acusat de degollar a la seua dona i intentar-ho amb els seus dos fills reconeix els fets i demana perdó a la família EUROPA PRESS

El fiscal, en les seues conclusions provisionals, qualifica els fets d'assassinat i dos delictes intentats d'assassinat i demana 75 anys de presó per a l'acusat, així com la privació de la pàtria potestat respecte dels menors i la prohibició d'aproximar-se a ells a menys de 500 metres i comunicar-se amb ells per un període de 30 anys superior a la pena de presó.

Així mateix, el ministeri públic demana per al processament la mesura de llibertat vigilada durant 10 anys i que la classificació en tercer grau penitenciari no es puga realitzar abans del compliment de la mitat de la pena que eventualment s'impose.

Per la seua banda, les acusacions particular i popular demanen en els seus escrits provisionals les mateixes penes que el fiscal, mentre que la defensa de l'acusat demanava l'absolució, encara que, després de reconéixer el processament els fets, canviarà les seues conclusions al final del juí.

L'acusat s'ha negat a contestar a les preguntes de les parts, indicant que no tenia gens que declarar, i s'ha limitat a reconéixer els fets, assenyalant que es declarava "culpable"; ha acceptat les penes que es demanen per a ell i ha demanat perdó a la família de la seua dona. "Ho sent", ha conclòs.

DECLARACIONS

Després de reconéixer els fets, les parts han renunciat a part dels testimonis i en la jornada d'aquest dilluns tan sols han declarat dos germans de la víctima. Un d'ells ha assenyalat que tenia poc contacte amb ella, mentre que la germana, que es va fer càrrec dels menors, ha subratllat que entre 2014 i 2016 estava "molt malament" la relació entre l'acusat i la seua dona.

En aquest sentit, ha manifestat que la seua germana buscava ajuda per a separar-se de l'acusat, qui "sempre controlava el que feia i les seues amistats". Així mateix, ha subratllat que la seua germana estava "molt malament" psicològicament i que tenia por.

Posteriorment s'ha reproduït, a porta tancada, la declaracions que van realitzar els menors en seu judicial sobre els fets. El juí continuarà aquest dimarts amb la declaració dels pèrits mèdics.

El fiscal sosté en el seu escrit de conclusions provisionals que, després de comunicar-li la víctima la seua intenció de separar-se, al juliol de 2016 l'acusat, cap a les 7.00 hores i quan la seua dona es trobava asseguda en un llit del domicili familiar, la va degollar amb un ganivet i li va ocasionar de forma immediata la mort.

Posteriorment, el processament es va dirigir a la seua filla i li va propinar un tall amb un ganivet afilat en el coll i li va tapar el cap amb un coixí creient que havia mort.

VA ATACAR Al XIQUET

Així mateix, segons el fiscal, va atacar també el seu fill amb un ganivet i li va cridar que així "aprendrien" a respectar-li. El xiquet va aconseguir eixir de l'habitació i se'n va anar al saló, on el seu pare va continuar llançant-li ganivetades, per la qual cosa el menor va caure i l'acusat es va posar damunt d'ell i va començar a colpejar el seu cap contra el sòl.

El xiquet, en els seus intents de fugir, va colpejar amb la cama a la seua germana el que va fer que aquest recuperara la consciència i els dos van començar a cridar. Llavors el processament va detindre el seu atac i els dos germans es van refugiar en la cambra de bany arrossegant-se a causa dels seus múltiples i greu ferides, des d'on van suplicar al seu pare que cridara una ambulància, la qual cosa va fer aquest.

Com a conseqüència dels fets, els xiquets van patir múltiples ferides, així com seqüeles, tant físiques com psíquiques.

Consulta aquí más noticias de Castelló.