Puig proposa el Govern central que incloga en el nou Pla de Vivenda les reformes en les ajudes a la rehabilitació
Puig proposa el Govern central que incloga en el nou Pla de Vivenda les reformes en les ajudes a la rehabilitació EUROPA PRESS

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha proposat aquest dilluns que el Govern central incloga en el nou Pla de Vivenda la reforma dels interiors dels immobles en les ajudes a la rehabilitació amb la finalitat de recolzar i incentivar tots els sectors econòmics vinculades a la construcció.

Així mateix, ha assenyalat que el Consell ha donat a conéixer a la resta d'autonomies iniciatives en aquest sentit que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana, com el Pla de Reforma d'Interiors, Accessibilitat i Eficiència Energètica (Renhata), perquè les puguen fer realitat i d'aquesta manera "ampliar" i "multiplicar" els "efectes" d'aquest programa "d'una manera important" en benefici de la construcció i sectors relacionats amb aquest tipus d'obres com la lampisteria o l'electricitat.

Puig, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en la inauguració de Cevisama en Fira València, ha afirmat que aquest pla "ha beneficiat no només a les famílies que han pogut millorar les instal·lacions de les seues cases sinó també a un sector greument afectat per la crisi dels últims anys i a treballadors i empreses relacionades amb la construcció i la realització de vivendes".

El president del Govern valencià ha agregat que "de la crisi hem d'eixir millor, amb millors polítiques per a, al costat del sector, parlar d'una nova etapa" i d'"un salt d'importància". En aquesta línia, ha indicat que "amb molt d'esforç aconseguirem que la crisi ens deixe el millor aprenentatge".

"Demane al Govern Espanya que se sume al projecte de la Generalitat, i també a les altres comunitats autònomes", ha assenyalat el responsable autonòmic, que ha apuntat que estendre plans com Renhata ajudarà igualment el sector ceràmic que exposa els seus productes en el Saló Internacional de Ceràmica per a Arquitectura, Equipament de Bany i Cuina, Pedra Natural, Matèries Primeres, Esmalts, Fregides i Maquinària.

Puig ha destacat en Cevisama que aquesta activitat ha aconseguit unes vendes totals de 3.316 milions d'euros, unes exportacions de prop de 2.700 milions d'euros en 2017 i un augment d'ocupació de quasi 1.000 treballadors.

"SECTOR FONAMENTAL"

Durant la seua intervenció, ha afirmat que "reconforta veure com Cevisama creix" i poder "acompanyar a un sector fonamental de la indústria i economia" de la Comunitat Valenciana. Ha afirmat que aquesta fira "s'ha superat un any més a si mateixa amb 838 firmes expositores, un augment de superfície del 20 per cent i una assistència esperada de 80.000 professionals".

Per la seua banda, l'alcalde de València, que també ha participat en la inauguració, ha expressat com Puig la seua "profunda satisfacció" pel "gran dinamisme" de Cevisama i el seu paper com a "bon aparador d'una indústria capdavantera a la Comunitat Valenciana".

"FIRA VALÈNCIA VA BÉ"

De la mateixa manera, Joan Ribó ha assenyalat que aquest certamen és "un fidel indicador que Fira València va bé" després d'atendre "problemes" i "deutes" anteriors i ha valorat el treball "braç a braç" de Generalitat i Ajuntament en eixe sentit. Ha considerat que fires com Cevisama són una "gran oportunitat" per a empreses i per a l'activitat econòmica de la ciutat de València.

Puig i Ribó han estat acompanyats en la inauguració del certamen pel president de Fira València, José Vicente González; els consellers María José Salvador i Rafael Climent; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, entre altres autoritats.

Consulta aquí más noticias de València.