El 16% dels xiquets té el seu primer smartphone abans dels 10 anys i el 22% té perfil en les xarxes socials
El 16% dels xiquets té el seu primer smartphone abans dels 10 anys i el 22% té perfil en les xarxes socials PIXABAY

Amb motiu de la celebració aquest dimarts 6 de febrer del Dia Internacional de la Internet Segura, experts de S2 Grup han advertit que "l'augment en l'ús de les Noves Tecnologies per part dels menors i cada vegada a edats més primerenques, fa essencial incrementar la conscienciació sobre el seu ús segur per a evitar que siguen víctimes de ciberdelinquents o ells mateixos incórreguen en delictes per no utilitzar-los adequadament".

Segons una enquesta realitzada per la companyia a través del seu blog Hijosdigitales.es el 16% dels pares asseguraven haver-hi comprat el seu primer smartphone als seus fills abans dels 10 anys i que el 22% dels menors, inclosos en aquesta franja d'edat, ja utilitzen xarxes socials.

"Els problemes originats en entorns connectats són múltiples i la tendència indica que seguiran augmentant, això fa que es disparen les alarmes i que des de tant les institucions públiques, organitzacions i entitats privades ens engeguem per a formar i conscienciar als menors i evitar que siguen víctimes de delictes relacionats amb l'ús de les Noves Tecnologies", ha explicat José Rosell, soci-director de S2 Grup.

El ciber assetjament, el sexting, la pèrdua de privacitat, les addiccions o les apostes online són només alguns dels riscos als quals poden enfrontar-se els menors relacionats amb aquest àmbit, ha assenyalat Rosell.

"Moltes famílies pensen que limitar l'ús d'aquestes tecnologies és la solució per a evitar ciberproblemes, però açò és inútil. Els dispositius connectats estan cada vegada més implantats en cada àmbit de la nostra vida i l'autèntica forma de protegir-nos és conéixer els riscos als quals ens enfrontem i com realitzar un ús responsable d'Internet", ha apuntat.

Consulta aquí más noticias de València.