Aquest 'Radar Empresarial' assenyala que durant gener de 2018 es van registrar 331 concursos de creditors per part de les societats de capital espanyoles, un descens del 19,1% en comparació de gener de 2017. Aquesta caiguda, assenyala l'estudi, es deu fonamentalment a l'ajust experimentat en el sector comercial, on es van iniciar 74 concursos de creditors durant el mes passat, una reculada del 16,9% sobre l'any passat, encara que la dada està clarament per damunt dels 55 casos registrats al gener de 2016.

Altres dos sectors on les incidències van retrocedir notablement en termes relatius en l'àmbit estatal van ser els de activitats immobiliàries, que va registrar només nou concursos (una caiguda del 59,1% i el millor començament d'any per a aquest sector des de l'exercici 2008) i el de la indústria manufacturera, amb 48 casos (-5,9%). En constraste, el sector de la construcció, el segon més important en termes numèrics, va experimentar un increment del 7,4% comparat amb gener de 2017, en anotar 73 incidències.

La mitjana concursal va ser de 15 fallides al dia, una dada clarament inferior al del conjunt de l'any 2017, que va ser de 17 nous processos formals d'insolvència per cada dia hàbil.

Per comunitats autònomes, Catalunya va ser el lloc on més concursos de creditors es van donar, amb un total de 79 casos, un 5,3% més que fa 12 mesos i la xifra més elevada per al mes de gener en eixa comunitat des de l'any 2015. Madrid es va situar en segon lloc, amb 64 incidències, un descens del 32,6% en la comparativa interanual, si bé està molt per damunt dels 40 concursos que es van registrar al gener de 2016. La Comunitat Valenciana va ocupar el tercer lloc amb 53 concursos de creditors i un descens de el 11,7%.

Per la seua banda, la comunitat autònoma de Balears i sis províncies van començar l'exercici sense registrar cap concurs per part de societats de capital; es tracta de Cadis, Jaen, Salamanca, Segòvia, Soria i Càceres.

Consulta aquí más noticias de València.