La UCV diu que les pràctiques dels seus alumnes d'Infermeria en el General reconeixen el "dret a la formació pública"
La UCV diu que les pràctiques dels seus alumnes d'Infermeria en el General reconeixen el "dret a la formació pública" UCV YOUTUBE

Segons ha informat la institució acadèmica, el Consorci de l'Hospital General Universitari (CHGU) haurà de realitzar les disposicions necessàries perquè, en el termini d'un mes, quaranta estudiants del Grau en Infermeria de la UCV per cada torn rotatori, puguen començar les seues pràctiques curriculars en l'Hospital General. A més, els convenis firmats per les dos institucions, i que el Consorci va denunciar en 2016, hauran d'inscriure's com a vigents en el Registre de Convenis.

Així ho ha dictaminat el Jutjat del contenciós administratiu número 1 de València en una interlocutòria amb data del 29 de gener en el qual ordena l'execució provisional de la sentència de 15 de novembre de 2017 favorable a la UCV sobre el recurs que va interposar aquesta institució universitària davant la resolució del 29 d'agost de 2016 del CHGU, que va denunciar els convenis marc firmats amb la Universitat Catòlica de València.

El jutjat ha estimat íntegrament les dos pretensions de la UCV després del coneixement de la sentència del passat mes de novembre, per la qual cosa les pràctiques dels alumnes d'Infermeria puguen realitzar les seues pràctiques curriculars en institucions sanitàries públiques en condicions equiparables a les quals gaudeixen els estudiants de la Universitat de València.

Enfront de l'al·legació de l'Administració que la citada sentència era merament "declarativa" i, per tant, no executable provisionalment, la magistrada ha dictaminat que la sentència del 15 de novembre posseïx "un pronunciament de reconeixement de situació jurídic individualitzada". És, per tant, "executable" i "no merament declarativa".

Fonts de la institució educativa han assenyalat a Europa Press que es tracta d'"una decisió molt important per als arguments de fons" que la UCV ha defès i que figuren també en els recursos interposats per altres universitats privades. "Que tots els ciutadans tenim dret de gaudir de recursos públics per a formació", han especificat.

Han recordat que des de 2016 no han pogut tindre accés a les places d'hospitals públics, per la qual cosa va caldre realitzar "una sèrie de gestions complexes". "I l'única eixida que ens va donar la Conselleria de Sanitat és la de firmar un conveni amb l'Universitat de València de manera que aquesta universitat posava als professors que la UCV pagava, com sui anaren alumnes Erasmus en la nostra pròpia casa".

A partir d'ara, després de la resolució judicial, la Universitat Catòlica entaularà converses amb la UV per a veure "com cal gestionar" la nova situació i els convenis que s'han firmat.

Consulta aquí más noticias de València.