Comunitat Valenciana

El Consell aprova el projecte de Llei de Mecenatge Cultural, Científic i Esportiu

  • La norma té com a objectiu impulsar i fomentar el mecenatge de caràcter privat.
  • Estableix 3 grans àrees de deduccions amb un augment del 15% al 25% de l'IRPF.
Investigación, laboratorio, ciencia
Investigación, laboratorio, ciencia
EUROPA PRESS
Investigación, laboratorio, ciencia

El Consell ha aprovat aquest divendres el projecte de Llei de la Generalitat Valenciana de Mecenatge Cultural, Científic i Esportiu no professional que busca incentivar la inversió social i empresarial en aquestes àrees que amb desgravaments que arriben al 25%. Així ho ha avançat la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha assenyalat que aquesta llei té com a objectiu impulsar i fomentar el mecenatge de caràcter privat.

Amb aquesta proposta normativa, la Comunitat Valenciana se situa al capdavant de les comunitats autònomes que afavoreixen el mecenatge, amb desgravaments del 25%.

Així mateix, aquesta llei pretén donar un impuls al mecenatge científic, que ha de meréixer una "atenció especial", ja que "tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana no es dóna una tradició de mecenatge científic com en països anglosaxons, que en temps de crisi econòmica ha permés que pogueren mantindre el seu lideratge científic", ha apuntat.

Persones i entitats beneficiàries

Es consideren persones i entitats beneficiàries les entitats sense ànim de lucre, domiciliades fiscalment a la Comunitat Valenciana, l'objecte social de la qual siga de caràcter cultural, científic i esportiu no professional; la Generalitat, els seus organismes públics, les fundacions del sector públic i els consorcis adscrits a aquest; i les entitats locals de la Comunitat, els seus organismes públics, fundacions i consorcis que depenguen.

També ho són les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana, les seues fundacions i els col·legis majors adscrits a aquest; els instituts i centres d'investigació de la Comunitat o que tinguen seu; centres superiors d'ensenyaments artístics de la Comunitat; empreses culturals que tinguen el seu domicili fiscal a la Comunitat, amb un import net de xifra de negocis que no haja superat els 300.000 euros.

Així mateix, podran ser beneficiades les persones físiques residents i amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana que, de forma habitual, exercisquen activitats culturals, científiques i esportives de caràcter no professional amb un import net de la xifra de negocis que no haja superat els 300.000 euros l'any immediatament anterior.

Mesures fiscals

S'estableixen tres grans àrees de deduccions per mecenatge, i en tots els casos suposa l'augment del 15% al 25% de l'IRPF en la nova proposta de llei. Les àrees són per accions en recuperació del patrimoni cultural valencià, en foment del valencià i en altres finalitats culturals, científics i esportius no professionals.

En els dos primers casos, els projectes de mecenatge tindran un desgravament directe del 25% per a qualsevol projecte. En el tercer cas, els projectes hauran de comptar amb la declaració d'interés social atorgada pel Consell Assessor de Mecenatge.

En aquest cas, la Generalitat, les entitats locals, les universitats públiques valencianes, els instituts i els organismes públics d'investigació valencians seran considerats d'interés social sense necessitat de la declaració expressa per part del Consell Assessor de Mecenatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento