Puig reivindica davant Rajoy que la Comunitat és "una terra que ha donat molt i per mèrits propis reclama atenció"
Puig reivindica davant Rajoy que la Comunitat és "una terra que ha donat molt i per mèrits propis reclama atenció" GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reivindicat davant el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, la millora de la connectivitat de l'Aeroport d'Alacant-Elx com una inversió "d'interés general per al conjunt d'Espanya". El cap del Consell ha recalcat a més que la Comunitat Valenciana és "una terra que ha donat molt i per mèrits propis reclama atenció".

Puig ha interpel·lat directament a Rajoy, en el seu discurs en l'acte de celebració del 50 aniversari de l'aeroport d'Alacant-Elx, que s'ha celebrat aquest divendres, i li ha instat al fet que "altres exemples com el de l'Altet siguen possibles".

"No demanem qualsevol inversió, no és jugar al victimisme, volem superar interessos de part i parlar del general, com parlar del Corredor o els accessos a l'aeroport", ha sostingut Puig, que ha subratllat que un informe d'ahir dijous s'exposava que la inversió de la Generalitat ha crescut un 74,8% mentre la inversió estatal s'ha reduït un 2%. "La voluntat és superar eixes hipoteques", ha plantejat.

AIGUA I FINANÇAMENT

D'altra banda, Ximo Puig ha reclamat "una resposta" al fet que la província d'Alacant "s'està assecant". Ha sostingut que la sequera "estructural" requereix una resposta "ràpida" de les administracions i "a l'abast" dels agricultors "facilitar l'accessibilitat econòmica" necessària per a la indústria agroalimentària.

Ximo Puig ha demanat un disseny "racional" de les infraestructures que "allunye" del model de "infrainversió" i ha destacat com a "positiu" que es "desembosse" el model de finançament "obrint la porta a la compensació per l'infrafinançament i mostrant-se a abordar en termes immediats aquesta qüestió".

Consulta aquí más noticias de Alacant.