Comunitat Valenciana

Rajoy afirma que el Corredor Mediterrani és "un projecte d'Estat" i "vital" per al Govern central

  • ALACANT, 2 (EUROPA PRESS)
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy
TWITTER MARIANO RAJOY
Mariano Rajoy

El president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, ha assegurat a Alacant que per al seu govern el Corredor Mediterrani és "vital" perquè és un "projecte d'Estat". Així, ha evidenciat que és l'acció inversora "més important" que s'està executant i "servirà d'immillorable nexe d'unió dels nodes logístics i centres de producció".

En l'aeroport d'Alacant-Elx, on ha assistit a la celebració del seu 50 aniversari, el president del Govern ha destacat la "pròxima finalització" del tram entre Montforte del Cid (Alacant) i Múrcia, que reduirà a 40 minuts el trajecte Alacant-Múrcia.

Mariano Rajoy ha subratllat que acurtar els temps millora la qualitat de vida dels ciutadans i la "competitivitat de les empreses", perquè "ofereix oportunitats i connecta amb el futur, ens acosta i d'eixa condició naix el compromís del servei públic". En eixe sentit, ha destacat que els serveis de mitja distància duplicaren els seus serveis en la línia Alacant, Elda, Villena, que passarà de cinc a deu trajectes i "amb tarifes especials".

Així, ha defès que eixes actuacions són "la mostra clara" que la Comunitat Valenciana i el Corredor Mediterrani estan entre "les prioritats del Govern" central.

"És efectivament una comunitat puixant, amb un empresariat que arrisca, amb un empresariat que és capaç d'exportar, i que mira al món i que, sens dubte, és capaç de situar aquesta comunitat en el lloc que li correspon dins del país", ha assenyalat.

85 MILIONS PER Al TREN A L'AEROPORT

Sobre l'aeroport d'Alacant-Elx, Mariano Rajoy ha indicat que es tracta del cinqué aeròdrom de l'Estat per volum de trànsit, i per açò ha anunciat que es millorarà la seua connectivitat.

En eixe sentit, ha anunciat una primera fase de la variant de Torrellano que, segons ha sostingut, connectarà l'aeroport amb Alacant, Elx, Callosa de Segura, Orihuela i Múrcia. Per a eixe projecte de 85 milions d'euros, confia que en tres mesos el ministeri de Medi ambient reba l'informe per a la seua tramitació.

A més, sobre els seus accessos per carretera, Rajoy ha exposat que la N338 suporta diàriament 30.000 vehicles i "per açò al juliol, autoritzem les obres de duplicació del tram de 4,8 km i esperem que la seua adjudicació definitiva es faça a la primavera, amb una inversió de 30 milions d'euros".

Finalment, ha parlat de completar la ronda sud d'Elx i la duplicació de la variant de Torrevieja per a resoldre "els seus problemes de congestió a l'estiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento