Comunitat Valenciana

Oltra diu que la Comunitat Valenciana tindrà un "dèficit acceptable" si Montoro la inclou en reestructuració del deute

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat aquest divendres que si el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, inclou la Comunitat Valenciana en la reestructuració del deute i l'Estat assumeix la part generada per "l'infrafinançament", la Generalitat "tindria compliments del dèficit acceptables".
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.
GVA
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat que "per una vegada" vol "pensar bé" de Montoro, malgrat "els seus vaivens", i quan va obrir la porta a una reestructuració del deute de les comunitats autònomes "estava pensant" a la Comunitat Valenciana.

Oltra ha explicat que "òbviament el deute no desapareix" perquè "no hi ha un llum màgic" sinó que el que es fa és "canviar-la de titularitat" i que l'assumisca el Govern d'Espanya sense que açò supose "augmentar el deute del Regne d'Espanya" només canvia el titular. "Es discuteix qui és el titular", ha indicat.

Sobre aquest tema, ha aclarit que no parla del deute generat pel "saqueig del PP" sinó d'aquella causada per la infrafinaciació "sistemàtica i secular" del Govern d'Espanya. "Eixa no és responsabilitat de la Generalitat sinó de l'infrafinançament i la del saqueig ja veurem com es recupera, retornant els diners", ha apuntat.

UNITAT D'OBJECTIU

D'altra banda, ha assenyalat que els empresaris li podrien haver traslladat a la vicepresidenta del Govern central, Soraya Saéz de Santamaría, en la reunió del passat dilluns, que s'incloguera en els pressupostos generals de l'Estat les inversions que corresponen a la Comunitat Valenciana pel seu pes poblacional.

Oltra ha assenyalat que hi ha "una unitat" de tots en l'objectiu d'aconseguir un finançament just i "a partir d'ací és veritat que cadascun planteja una estratègia diferent". "Està bé que hi haja pluralitat d'opinions i estratègies a seguir", ha comentat.

En qualsevol cas, ha recalcat que "el rellevant és que estiguem tots en una reivindicació de finançament just" i el segon fet és que el Govern d'Espanya "no té paraula" perquè el nou sistema s'hauria d'haver aprovat abans de finalitzar 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento