Gual (CaixaBank) confia que els interlocutors polítics trobaran "camins d'acord"
Gual (CaixaBank) confia que els interlocutors polítics trobaran "camins d'acord" CEDE

"Seguim expressant la nostra confiança en què els interlocutors trobaran camins d'acord", ha manifestat en la roda de premsa de presentació dels resultats de l'entitat de 2017 en la seua seu a València.

"Sempre hem defès la via del diàleg, de l'acord, del pacte i del respecte a la legalitat vigent com a manera que avancen societats complexes com l'espanyola i la catalana", ha afegit, i ha evitat valorar els detalls de les negociacions entre partits sobre la formació de Govern.

Gual ha manifestat que a l'octubre "va haver-hi un sobresalt que va tindre el seu impacte", i ha afirmat que espera que els representants polítics canalitzen la situació cap a una major estabilitat.

Ha recordat que quan van tindre lloc els "successos d'octubre", l'entitat va fer una anàlisi del possible impacte sobre l'economia espanyola, i es va estimar que podia suposar una baixada en dos o tres dècimes en el creixement del PIB para enguany -inicialment es preveia d'un 2,7%-, encara que ha afirmat que s'ha anat revisant la xifra perquè s'ha comprovat que l'impacte va quedar circumscrit a l'octubre.

"Si l'entorn polític i institucional se'n va estabilitzant, que no té per què ser d'una altra manera, serà un altre bon any per a l'economia espanyola. Ho veiem amb confiança", ha sostingut.

Consulta aquí más noticias de València.