Segons han explicat fonts de Blanqueries a Europa Press, van ser les pròpies agrupacions les que van avisar que a través del Portal d'Agrupacions s'estaven produint altes de persones que no estaven en el cens oficial tancat abans del Congrés Federal en el qual es va triar Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE. Segons els estatuts, és aquest cens el que regeix per a la resta de convocatòries: nacional, provincial, comarcal i local.

Així, els socialistes valencians van avisar Ferraz d'aquest fet i en un primer moment no va haver-hi resposta, encara que posteriorment el PSOE va indicar que aquestes persones podrien tindre dret a vot. En total, s'han detectat 169 afiliats directes que han passat a pertànyer a agrupacions concretes, d'ells 112 en la província de València, 50 a Alacant i 7 a Castelló.

Les mateixes fonts han precisat que el fet que aquestes persones passen a formar part del cens de votants per a les primàries del diumenge suposa una alteració del mateix. A més, s'han produït en "llocs molt estratègics" com València ciutat, amb 55 nous integrants de les llistes.

En la reunió d'aquest divendres, després de la qual es convocarà als secretaris d'organització comarcals, s'intentarà donar una solució a la situació per a garantir la transparència i la "pau" durant la jornada del diumenge. A més, Blanqueries està a l'espera de rebre el cens oficial, que estava previst que arribara aquest dijous.

Consulta aquí más noticias de València.