Comunitat Valenciana

Gual (CaixaBank) destaca uns resultats "magnífics" en un any amb moments difícils

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha destacat aquest divendres que els resultats de l'entitat en 2017 han sigut "magnífics", amb un creixement del 60,9% fins el 1.684 milions, encara que ha admès que ha sigut un any amb moments difícils.

En la roda de premsa de presentació dels resultats en la seu del banc a València, Gual ha fet una valoració global molt positiva i ha subratllat que CaixaBank ha seguit guanyant quotes de mercat i ha registrat un benefici rècord malgrat un context encara amb tipus d'interés en mínims històrics i "havent de fer front a circumstàncies complexes".

Entre els èxits de 2017, Gual ha ressaltat que l'entitat ha afermat la seua posició de lideratge en banca minorista en el conjunt de la Península Ibèrica, ha reforçat la solidesa del balanç, l'acció s'ha revaloritzat quasi un 25%, i s'ha completat la desconsolidació entre La Caixa i Criteria Caixa.

PERSPECTIVES PER A 2018

El president de CaixaBank ha llançat un missatge d'optimisme de cara a 2018, que ha recordat que és l'últim any del pla estratègic iniciat en 2015 i ha confiat que s'aconseguiran els objectius marcats.

Ha indicat que l'entitat seguirà avançant en la satisfacció al client, en la seua posició de capital i en la digitalització, entre altres aspectes clau, com la contenció de costos i la reducció dels actius problemàtics, i ha afirmat que esperen culminar el pla estratègic amb una posició de lideratge comercial.

A nivell macroeconòmic internacional, Gual ha assenyalat que les perspectives són positives, amb un creixement del PIB mundial que podria situar-se entorn del 3,9%, encara que ha afirmat que hi ha riscos, tant a l'alça com a la baixa.

En positiu, ha indicat que podria haver-hi un major impacte del previst de la reforma fiscal aprovada per l'administració de Donald Trump als Estats Units, mentre que a Europa es podria millorar la confiança si se segueix avançant significativament en l'unió econòmica i especialment en l'unió bancària.

Entre els riscos a la baixa, ha apuntat als populismes i també ha assenyalat que alguns mercats hauran de "capejar" una normalització gradual de la política monetària, encara que ha considerat que s'hauria de produir.

Ha argumentat que els riscos de deflació han quedat arrere i la inflació ha començat a remuntar, encara que tímidament, la qual cosa "ja justifica prendre passos cap a una normalització de la política monetària", un procés que ha recordat que està clarament més avançat als Estats Units, on la Reserva Federal (FED) ha apuntat a tres noves pujades dels tipus d'interés enguany, deixant el tipus de referència en el 2,25%.

Al seu juí, aquestes decisions "donen pistes sobre el camí que seguirà el BCE" durant l'any que vé, i ha assenyalat que és previsible que a la fi d'enguany es comencen a reduir les compres de deute públic.

"No és raonable pensar que els tipus d'interés vagen a seguir en nivells tan baixos com els actuals de forma indefinida", ha sostingut.

CREIXEMENT A ESPANYA

Ha indicat que 2018 es presenta com un any de moderació, encara que el creixement a Espanya seguirà sent dels més elevats entre les economies avançades, i ha recordat que CaixaBank ha fet una previsió de creixement del PIB d'Espanya del 2,4%, encara que ha obert la porta a augmentar aquesta previsió: "No m'estranyaria que revisem a l'alça la previsió".

No obstant açò, ha afirmat que "queden desafiaments" a Espanya, com seguir creant ocupació, reduint el deute públic i externa i avançar en algunes reformes, com la de pensions i de la justícia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento