Al tram cobert de la B-20 al seu pas per Santa Coloma de Gramenet se li afegiran dos nous trams semicoberts i la instal·lació d’unes pantalles acústiques.

El Ministeri de Foment invertirà 1,5 milions d'euros per un pla que no té dates
Així ho estableix el recentment aprovat Pla d’Actuació Municipal (PAM) de Santa Coloma, entre d’altres actuacions previstes per al
període 2008-2011.

Tot i que, segons fonts municipals, encara no hi ha un calendari establert per aquesta intervenció, el Ministeri de Foment ja té previst invertir-hi 1,5 milions d’euros, un pressupost que comparteix amb la reforma del Teatre Sagarra.

Escoles bressol

Davant la manca d’escoles bressol al municipi, el PAM preveu la creació fins al 2011 de cinc centres per a nens de 0 a 3 anys (400 places en total).

Així mateix, es preveu la intervenció per millorar 24 centres escolars cada any.

Pisos socials

Al PAM s’hi fixa la creació de 1.075 habitatges públics de venda o de lloguer. Alhora, a l’antiga fàbrica de la CIBA s’hi construiran més habitatges protegits i una plaça, entre d’altres actuacions previstes en la tercera fase d’obres. Fins al 2011, es preveu la construcció de fins a 2.500 places d’aparcament.

En els propers quatre anys s’haurà de desenvolupar el Pla d’Accessibilitat, amb la instal·lació de 70 trams d’escales i rampes mecàniques per salvar desnivells.

Grans obres

Una vegada més, la segona fase del parc de Can Zam consta com a actuació municipal. Allà s’hi construirà també un palau d’esports.

Una altra assignatura pendent, el Front Fluvial de Safaretjos, també està contemplat al Pla. A banda, en aquest període es posaran en servei les sis noves estacions de la línia 9 de metro.

El PAM de Santa Coloma va ser aprovat el 17 de desembre amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’ICV-EUiA i el vot en contra de CiU i el PP.

L’oposició n’ha criticat que inclogui propostes no acomplertes en l’anterior PAM, la "poca participació ciutadana" en el procés d’elaboració i la manca d’un calendari i pressupost per a les actuacions previstes.

Més actuacions fins al 2011

Biblioteques i centres cívics: Hi ha el compromís de crear dues noves biblioteques als barris del Fondo i Singuerlín. Al carrer de Lluís Companys s’hi construirà un centre cívic.

Energies renovables: Al 2011 hauria d’estar enllestida una planta fotovoltaica al cementiri, a banda del nou centre d’interpretació del medi Eco Metròpoli.

Mobilitat i civisme: S’establiran zones on s’haurà de circular a 30 Km/h i es crearan itineraris escolars segurs. D’altra banda, es fixarà una nova ordenança de civisme.

Atenció a la gent gran: El PAM xifra en 320 el nombre de places a residències i centres de dia que s’afegiran a les ja existents fins al 2011. Es promourà la creació d’habitatges de lloguer amb serveis comunitaris per a la gent gran.