Temps de neu i xerinola
Les activitats familiars omplen l’agenda nadalenca (Arxiu).
Gaudir dels últims dies de l’any és tan fàcil com fer un circuit de pessebres, submergir-se en el Delirium del Cirque du Soleil, apostar pel gospel, dur als nens a una fira infantil o escoltar El poema de Nadal.

Teatre

CIRQUE DU SOLEIL: La companyia canadenca Cirque du Soleil presenta aquest cap de setmana a Barcelona el seu nou espectacle, Delirium. Per primera vegada, la música serà el fil conductor del nou show de la companyia, en una actuació distinta als seus precedents, Alegria o Drac. Escenificat lluny de la seva tradicional carpa, Cirque Du Soleil ofereix un muntatge a manera de macroconcert en el qual es combina música, ball i una mica de circ, en un gran desplegament d’efectes multimèdia.

A través de tres grans pantalles similars a les d’Imax, es projectaran imatges i  hologrames que interactuaran amb els artistes i els ballarins. Sobre l’escenari, un repartiment de 6 músics, 12 ballarins, 6 cantants, 9 acróbates i 3 actors que actuaran simultàniament.

* Palau Sant Jordi (pg. Olímpic, 5). Divendres (21.30 h) i dissabte (18 i 21.30 h). Preu: de 35 a 65 euros. Més infor- mació en www.cirquedusoleil.com.

Música

GOSPEL: The Mississipi Gospel Choir pertany a l’organització AASO (Afro-American Student Organization) de la Southern Mississipi University. Aquesta institució està formada per membres molt motivats cap a l’acció comunitària, especialment centrats en la interacció educativa entre universitat i societat. El grup s’ha convertit en una de les parts més visibles d’aquesta organització.

En els seus concerts difonen el seu ideari en actuacions repartides per facultats, esglésies, festivals de música i sales de tot els EE UU.

* L’Auditori (Sala Pau Casals. Lepanto, 150). El diumenge, a les 21.30 hores. Preu entrades: de 29 a 48 euros.

Seguint amb el gospel, Soweto Gospel Choir actuarà en Sant Cugat epr presentar el seu nou espectacle, African Spirit, amb el qual tracten diferents aspectes de l’esperit humà: la religiositat, l’amor i la vitalitat. Aquest cor format per 26 artistes destil·la diversos estils musicals que es mouen entre el religiós, el tradicional i el contemporani.

* Teatre Auditori de Sant Cugat (pl. Centri Cultural, s/n). El dissabte, a les 20 hores. Preu entrades: 36 euros.

Fires

FIRA INFANTIL DE NADAL DE CORNELLÀ: La Fira Infantil de Nadal va obrir ahir les seves portes posant a l’abast del visitant 8.300 metres quadrats dedicats als més petits amb un munt de propostes lúdiques, educatives i culturals. Durant els tres primers dies,  acollirà la visita de més de 3.000 alumnes i a partir del dissabte 22 obrirà a tot el públic. La Fira acull el Kumon, una metodologia d’aprenentatge basada en el càlcul que desenvolupa l’hàbit d’estudi i la concentració dels estudiants. També hi haurà un racó de la lectura, tallers de medi ambient, castells inflables, les pistes de slot de Ninco, les consoles Nintendo, el karaoke infantil o l’animació en directe. Pels més petits, una pista d’autos de xoc infantil o el recorregut de l’Aventura Disney.

* Fira de Cornellà. Des del 22 de desembre. Entre 11.00 i 20.00 hores. (Dies 24 i 31, fins a les 18.00 hores).

Pessebres

EXPOSICIONS DE NAIXEMENTS: El Casal de Cultura Can Ricart de Sant Feliu de Llobregat acull un nou pessebre, com el claustre de la catedral de Vic i la Aula Caixa Terrasa de Rubí. També al carrer de les Afores de Ripollet i el Centre Social Ribetà de Sant Pere de Ribes fan més exposicións de pessebres.

* Més informació a www.pessebrescat.org.

Teatre

TRADICIONAL

‘EL POEMA DE NADAL’: A El Poema de Nadal, Josep Maria de Segarra va voler fer una revisió personal d’una peça incorporada a la tradició catalana. Publicat l’any 1931, el poema va quallar en l’imaginari de la gent de forma immediata, i es va convertir en un dels relats poètics més arrelats a la nostra cultura. Esteve Polls, que ha dirigit aquesta recreació del naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors nombroses vegades des de la primera representació, l’any 1950 a Badalona, ha portat El poema de Nadal per esglésies i catedrals de tot Catalunya. Ara, a la Sala Gran i en unes dates tan assenyalades, tenim l’oportunitat de retrobar-nos amb tot un clàssic popular de Nadal.

* TNC (pl aça de les Arts, 1). Dies 25 i 26 de desembre. A les 20.00 hores. Entrades de 15 a 17 euros.