El 75% de la plantilla d'À Punt seran extreballadors de RTVV
El 75% de la plantilla d'À Punt seran extreballadors de RTVV CVMC

El 75% dels treballadors que formaran part de la plantilla d'À Punt seran extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), segons ha informat la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en un comunicat.

En total, el grup (que conté la CVMC i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació -SAMC-) pot tindre un màxim de 531 treballadors, que se n'aniran incorporant "progressivament". Des de la CVMC han explicat que la contractació de la plantilla serà temporal fins que es convoque un "concurs públic de provisió definitiva de llocs de treball, tal com marca la Llei 6/2016 de Servei públic de Radiodifusió i Televisió d'àmbit autonòmic".

Així mateix, han assenyalat que el procés d'incorporació de la plantilla està en els seus inicis. A hores d'ara només hi ha 128 persones contractades entre la SAMC i la CVMC. A més, han indicat que en els últims mesos s'han elaborat 42 plecs de licitacions, "la majoria pertanyents a l'àrea d'enginyeria i explotació per a renovar tots els equipaments tècnics. Ara estan en procés d'implementació".

Contractes, ràdio i pàgines de xarxes socials

S'han firmat 244 contractes en l'àrea de continguts de tot tipus: de ficció, entreteniment o infantils. Molts estan ja en procés de rodatge i uns altres en preproducció. "Hi ha més de 1.500 persones treballant en aquests projectes en el sector audiovisual", han agregat.

La ràdio va començar a emetre l'11 de desembre de 2017 amb 11 programes. S'està treballant per a emetre butlletins informatius. La web provisional d'À Punt Mèdia es va iniciar el 18 de desembre amb continguts infantils, podcasts dels programes de ràdio i informació corporativa. També s'han obert comptes al Twitter (amb 17.555 seguidors), al Facebook (amb 15.590 seguidors) i Instagram (amb 2.570 seguidors).

S'han firmat convenis de col·laboració amb les cinc universitats públiques i el CEU Sant Pablo i amb la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports. Es treballa per a concretar eixos convenis, com la col·laboració que s'acaba de firmar amb el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

Consulta aquí más noticias de València.