En un comunicat, ha assenyalat que encara que les declaracions del ministre, Cristóbal Montoro, "avancen en el reconeixement del que és simplement just per a les comunitats autònomes arriben tard perquè s'ha saltat tots els terminis i, a més, enmig d'un discurs trampós del PP perquè ens presta els nostres propis diners, ens cobra interessos, ens imposa controls i encara venen a dir-nos que hem rebut un tracte de favor".

Així, ha remarcat: "Hem de pressionar perquè Montoro no ens marque els temps i, sobretot, no faça el càlcul del quitament a la baixa".

Estañ ha recordat que l'actual sistema de finançament autonòmic tenia prevista la seua renovació en 2014 i el Govern del PP es va comprometre a tindre aprovada la seua reforma abans de finalitzar 2017 i ara "Montoro afirma que és el moment d'escometre-la, però no només arriba tard, sinó que segueix sense fixar un calendari i ni tan sols ha presentat la seua proposta".

Al seu juí, "per a no crear nous greuges o retallades és necessari que la reforma del sistema de finançament vaja acompanyada d'una reforma fiscal progressiva que ajude a salvar la bretxa de 8 punts en ingressos fiscals que ens separa de la mitjana de l'Eurozona".

Estañ ha incidit que el nou sistea ha de garantir la igualtat de recursos de totes les comunitats: "No es tracta d'entrar en una guerra entre territoris que promouen alguns barons del PP com el president gallec, Alberto Núñez Feijóo".

Consulta aquí más noticias de València.