Fons per la Solidaritat treballarà per a l'alliberament de les sahrauís retingudes en Tinduf
Fons per la Solidaritat treballarà per a l'alliberament de les sahrauís retingudes en Tinduf EUROPA PRESS

La presidenta de Fons per la Solidaritat, Xelo Angulo Luna, ha assegurat aquest dimecres que actuarà "amb caràcter prioritari" per a alliberar a les joves sahrauís que romanen retingudes per les seues famílies biològiques en els campaments de Tinduf (Algèria) o en territoris controlats pel Front Polisario.

Bienvenida Campillo, mare d'acolliment d'una de les joves, l'alacantina Koria Badbad, ha mantingut una reunió amb Xelo Angulo, que després de conèixer els detalls del cas, s'ha mostrat "consternada" amb la situació "en vista de les bones relacions" existents entre la Comunitat Valenciana i el Front Polisario" i ha criticat la seua "inacció" "davant aquesta violació de Drets Humans".

Fons per la Solidaritat és una associació sense ànim de lucre formada per ajuntaments i mancomunitats de totes les formacions polítiques de la Comunitat Valenciana que finança projectes de cooperació i sensibilització amb els fons que aporten cada any els municipis socis.

A més, Xelo Angulo, com a responsable de Cooperació Internacional del Partit Socialista de la Comunitat Valenciana, s'ha compromés amb la família d'acolliment de Koria a "conjuminar esforços dins del partit" i cercar "sinergies" amb altres comunitats autònomes per a "dissenyar conjuntament una acció coordinada en favor de la llibertat" de les sahrauís.

Altres 50 casos documentats

Angulo també contactarà amb el col·lectiu de famílies espanyoles d'acolliment (una d'adopció), 'La llibertat és el seu dret', per a aprofundir en els altres 50 casos que tenen documentats.

Segons la família d'acolliment, Koria va ser "segrestada" el 4 de gener de 2011 en els campaments de Tinduf quan es disposava a tornar a Espanya, i el "rapte" es va produir quan la jove era menor d'edat i estava sota tutela legal de la Generalitat Valenciana. Actualment, Koria roman "retinguda contra la seua voluntat, aïllada i incomunicada" en el territori del Sahara Occidental controlat pel Front Polisario.

Consulta aquí más noticias de València.