Guardamar del Segura destinarà 150.000 euros de sous polítics a les famílies en vulnerabilitat
Guardamar del Segura destinarà 150.000 euros de sous polítics a les famílies en vulnerabilitat AYTO GUARDAMAR DEL SEGURA

La regidora d'Hisenda, la socialista Pilar Gay, ha ressaltat aquest dijous que són uns comptes "consensuats" i "debatuts" amb els tres partits en l'oposició -PP, EU i Volem Guardamar-, i ha assegurat que tenen un "marcat caràcter social".

Des del consistori s'ha destacat que una de les partides, dotada amb 150.000 euros, denominada renda local d'inserció social del pacte d'investidura, anirà destinada a persones "especialment i econòmicament vulnerables". "La quantitat prové de la rebaixa efectuada entre els sous dels regidors de l'equip de govern del PSOE", han subratllat.

Així mateix, es dedicaran 24.000 euros en ajudes a l'impuls empresarial, 100.000 euros per al lloguer social, i 100.000 euros als pressupostos participatius. El consistori augmentarà les activitats per a xiquets, neteja de llacs del parc Regna Sofia i manteniment de parcs i jardins, actuacions en el parc infantil de l'Avinguda i de les Dunes, neteja i manteniment de l'espigó de la desembocadura del riu Segura, tallers per a persones d'amb problemes de salut mental i inserció laboral.

Altres 30.000 euros es destinaran com a incentiu a la contractació de joves dins del programa Avalem del Consell. Pilar Gay ha reconegut que existeixen "coses que millorar" però ha criticat que la "la Llei Montoro d'Estabilitat i Sostenibilitat Financera està matant l'Ajuntament perquè li "lleva autonomia" i "impedeix invertir en els ciutadans".

No obstant açò, ha emfatitzat que Guardamar manté "una estabilitat financera sanejada, es paga als proveïdors per sota del límit permès, hi ha menys deute i es té un romanent de tresoreria positiu".

Malgrat açò, "el Ministeri d'Hisenda impedeix a aquest i a la resta d'ajuntaments invertir en els ciutadans millorant els seus servicis i la seua qualitat de vida", per la qual cosa ha confiat que la "'Llei Montoro' canvie o es deroge".

Consulta aquí más noticias de Alacant.